KRAJ

PARTIZAN OSTAJE BEZ JOŠ JEDNOG IGRAČA! Nije se snašao u Beogradu - ide kod Lesora i Vildoze

Autor Nemanja Stanojčić

Janis Papapetru će po svemu sudeći da se vrati u Panatinaikos.

Izvor: ATA Images/Dušan Milenković

Janis Papapetru odlazi iz Partizana. Grčki mediji uveliko pišu da je samo pitanje dana kada će i zvanično biti objavljen njegov povratak u Panatinaikos kod Matijasa Lesora i Luke Vildoze. Doskorašnji kapiten tog kluba došao je u Beograd prošle sezone, ali se nije snašao. Imao je previše oscilacija tokom sezone i nije uspeo da pronađe pravu formu.

Davao mu je Željko Obradović šansu, odigrao je 38 mečeva u Evroligi, prosečno je bio 20 minuta na parketu i za to vreme davao je po 5,3 poena, 2,3 skoka i 1 asistenciju po meču. U ABA ligi prosečno je davao 6.5 poena, uz 2,3 skoka i 1,4 asistencija po meču. U finalnoj seriji sa Crvenom zvezdom odigrao je najbolje u drugom meču kada je dao 8 poena (4/5 za dva), ali je propustio četvrtu i petu utakmicu zbog problema sa povredom.

Grk je profesionalnu karijeru počeo u Olimpijakosu gde je proveo pet sezona (od 2013. do 2018. godine), pa je došao u Panatinaikos i tamo se zadržao četiri sezone pre dolaska u Beograd. "Trener Obradović je imao veliku ulogu u mojoj odluci. Pričali smo, rekao mi je mnogo toga o klubu, šta se očekuje od sezone, bilo mi je to bitno. Ovaj tim ima mnogo lidera, prvi je Željko", rekao je Papapetru za MONDO pred početak sezone.

BONUS VIDEO: