Auh!

VILDOZA I LESOR IGRAJU PROTIV DINAMA U ZAGREBU! Hrvati najavili spektakl, PAO potvrdio - stiže evropski drim-tim!

Autor Dušan Ninković

Iako Dinamo nije veliko ime u košarkaškim klubovima, na megdan im dolazi višestruki šampion Evrope.

Izvor: MN Press

Tokom prethodnih nekoliko dana saznali smo da će Panatinaikos "čerupati" ostale timove u Evroligi - u Atinu su već stigli Luka Vildoza iz Crvene zvezde i Matijas Lesor iz Partizana, a novi trener Ergin Ataman tu neće da stane. On želi izuzetno jak tim u narednoj sezoni, kako bi napao čak i titulu u elitnom takmičenju, a zanimljivo je da će deo priprema za to obaviti u Zagrebu. Kako je najavljeno, PAO će odigrati prijateljski meč protiv Dinama!

Hrvatski klub koji nije previše poznat po svojoj košarkaškoj sekciji potrudio se da navijačima vrati za eliku podršku tokom nedavno završene sezone, pa će u Zagreb stići tim koji je šest puta osvojio titulu šampiona Evrope. Tu informaciju potvrdio je i grčki velikan, pa je jasno da će publika u Zagrebu ponovo imati priliku da vidi na delu Vildozu i Lesora, koje su prethodne sezone gledali tokom gostovanja beogradskih timova Ciboni.

Inače, meč je zakazan za 8. septembar i biće jedna od najbitnijih provera za obe ekipe pred start nove sezone. Ostaje da se vidi da li to znači i da će košarkšak sekcija Dinama oformiti nešto snažniji tim, kako bi se približila vrhu hrvatske košarke. U prethodnoj sezoni takmičenje su završili porazom u četvrtfinalu prvenstva od Zadra, a dres zagrebačkog kluba nosio je veteran Damir Markota i tako bio ubedljivo najpoznatiji košarkaš ove ekipe.

BONUS VIDEO: