Drama!

SAD KREĆE PRAVI NAPAD NA MIROTIĆA! Haos na tržištu u Evroligi - MVP otišao u NBA, Nikolin transfer je sledeći!

Autor Dušan Ninković

Čekali su čelnici Olimpijakosa da vide da li Saša Vezenkov ostaje u klubu, a nakon što je otišao u Sakramento smatraju da nema prepreka da dovedu Nikolu Mirotića.

Izvor: MN Press

E, sada počinje prava drama u evropskoj košarci! Ako je dosadašnji deo sage oko toga gde će naredne sezone igrati Nikola Mirotić bio uzbudljiv, ono što nam sledi biće uzbuđenje na kub! Razlog za to je transfer koji će se desiti iz Evrolige u NBA, pošto je bugarski košarkaš Saša Vezenkov dogovorio lične uslove sa Sakramento Kingsima koje će pojačati pred narednu sezonu.

Kako prenosi dobro obavešteni Vojnarovski, Bugarin sa timom iz Kalifornije potpisuje trogodišnji ugovor težak 20 miliona dolara, a to klubu iz Pireja otvara mogućnost da iskorači na tržište. Po informacijama koje su iz Grčke stizale prethodnih dana, Olimpijakos neće žaliti novac kako bi u crveno-belom dresu video Mirotića, koji im deluje kao prirodna zamena za ovogodišnjem osvajača MVP priznanja u ligaškom delu Evrolige.

Takve vesti iz Pireja mogle bi da razočaraju navijače Crvene zvezde i Partizana. I pored toga što se prethodnih dana pisalo o ozbiljnim ponudama Nikoli, navijači srpskih klubova verovali su da njihov tim može da obezbedi potpis nekadašnjeg reprezentativca Španije, poreklom iz Crne Gore. Zvezda je prva krenula u ofanzivu, Partizan odgovorio ponudom ka Mirotiću, ali bi i jedni i drugi mogli da ostanu praznih šaka zbog Olimpijakosa koji je finansijski sposobniji, a možda i privlačniji Nikoli zbog šampionskih ambicija koje ima u narednoj sezoni. 

Ipak, tek će vreme ispred nas pokazati za koji tim će potpisati Nikola Mirotić. Ono što sada znamo je da trenutno najtraženiji igrač u Evropi, iako još nije do detalja razjašnjena situacija u kojoj se nalazi sa Barselonom, kojoj je postao preskup. Španci bi da raskinu ugovor, ali košarkaš poreklom iz Crne Gore ne želi da to bude na njegovu štetu.