TO JE TO

PANTER OTKRIO KO SLEDEĆI ODLAZI IZ PARTIZANA! Kapiten progovorio: "Bili smo baš bliski, hteo sam da ostane"

Autor Nemanja Stanojčić

Kevin Panter potvrdio je da će Janis Papapetru da se vrati u Grčku

Izvor: MN Press

Janis Papapetru se i definitivno vraća u Panatinaikos. Potvrdio je to i kapiten Partizana Kevin Panter u jednom intervjuu. Ono o čemu se spekulisalo u prethodnom periodu postaće i zvanično uskoro. Priznao je i američki košarkaš da je pokušao da ga ubedi da ostane, ali da nije uspeo.

U danu kada je potvrđeno da je Dante Egzum otišao i da je Zek Ledej blizu ostanka, Grk se sprema da ponovo sarađuje sa Matijasom Lesorom u svojoj domovini. "Volim Janisa, zna to i on dobro. Izgradili smo sjajan odnos tokom sezone, bili smo baš bliski. Nažalost ,vraća se kući. Hteo sam da ostane, ali svako bira svoj put. Dobar je i kao čovek i kao košarkaš. Mnogo je pomogao Partizanu i faliće mi, osetiće se njegov izostanak. Ostaćemo u kontaktu, srećan sam zbog njega. Oprostiću mu što je otišao", sa osmehom je poručio Panter.

Ergin Ataman tako je doveo dvojicu igrača Partizana, Lesora i Papapetrua, hteo je i Pantera, ali je Kevin odlučio da ostane u crno-belom. "Matijas je moj brat, dve godine smo igrali zajedno. Pričali smo, rekao sam mu da ću biti srećan šta god da odluči. Imao je sjajnu sezonu, mnogo nam je značio, doneo je sjajnu energiju na parketu. Ide u dobar tim i nadam se da će imati uspeha", zaključio je Panter.

Papapetru je u Evroligi prosečno beležio 5,3 poena, 2,3 skoka i 1 asistenciju po meču, dok je u ABA ligi u proseku davao 6,5 poena, uz 2,3 skoka i 1,4 asistencije po meču. Profesionalnu karijeru započeo je u Olimpijakosu gde je proveo pet sezona (od 2013. do 2018. godine), pa je došao u Panatinaikos i tamo se zadržao četiri godine pre dolaska u Beograd.

BONUS VIDEO: