INTERESANTNO

PARTIZAN JE OVO ČEKAO - IDE PO TROSTRUKOG ŠAMPIONA EVROLIGE! Željko ga NAJBOLJE poznaje, a Panter ga je već spominjao!

Autor Nemanja Stanojčić

Kostas Slukas i zvanično je slobodan igrač, Partizan ga želi.

Izvor: MN Press

Kostas Slukas i zvanično je slobodan igrač. Olimpijakos se oprostio od sjajnog plejmejkera, Partizan ga želi. Hoće li ga dovesti? Biće i to poznato vrlo brzo, pošto je prema pisanju grčkih medija najbliži Fenerbahčeu. Očekuje se "rat" za njegov potpis, a on odlično poznaje Željka Obradovića.

Grčki organizator igre i trofejni srpski stručnjak sarađivali su u Fenerbahčeu tokom pet sezona (od 2015. do 2020. godine) i turskom klubu doneli su evroligašku titulu 2017. godine. Posle toga se Kostas vratio u Olimpijakos, ali nije uspeo po treći put da podigne najvažniji evropski trofej, kao što je činio sa timom iz Pireja 2012. i 2013. godine.

"Hvala ti za sve št osi dao Olimpijakosu u ove prethodne tri sezone i na velikom doprinosu u osvajanju pet titula i dva uzastopna evroligaška fajnal-fora. Želimo ti sve najbolje u nastavku karijere", stoji u poruci Olimpijakosa. Navodno je problem u klubu nastao na relaciji između igrača i trenera Jorgosa Barcokasa, jer on nije bio zadovoljan načinom na koji ga grčki strateg koristi.

Slukasa je nedavno spominjao i Kevin Panter kada je pričao o tipu plejmejkera koji bi odgovarao crno-belima. "Bio bi nam potreban plej koji voli da igra za trenera, znate kakav je Željko. Hoću da kažem, ako ne možete da ispunite njegove zahteve, onda je teško. Možete da uradite ovo ili ono, ali odnos mora da postoji. Nije najjednostavniji za saradnju iz tog ugla. Morate da razumete da će vikati na vas, da će vas pritiskati, da hoće da budete bolji. Treba nam neko ko je takav, Slukas jeste jedan od njih. To bi bilo dobro", kazao je Panter.