Veliko pojačanje

PONOĆNA BOMBA CRVENE ZVEZDE - STIGLO POJAČANJE PRAVO IZ NBA LIGE: Miško Ražnatović sve potvrdio!

Autor Nikola Lalović

Stigao je novi centar i to posle dve sezone u NBA ligi. Sada se vraća u ABA, gde je i napravio ime. Crvena zvezda je dovela Marka Simonovića.

Izvor: Profimedia

Crvena zvezda ima novog centra i to je Marko Simonović, potvrdio je u svom stilu na tviteru Miodrag Miško Ražnatović. U prethodnim danima Simonović je povezivan sa crveno-belima, a sada je povodom njegovog dolaska na Mali Kalemegdan Ražnatović napisao: "Nakon kraćeg prekida, niz koji je Ljubodrag pokrenuo, se opet nastavlja!"

Naravno to je referenca na prezime Simonović i veliku tradiciju igrača sa tim prezimenom u crveno-belom dresu. Onaj koji je "niz pokrenuo" je Ljubodrag Simonović poznatiji kao Duci, jedan od najboljih košarkaša u istoriji kluba. Niz se nastavio sa Markom Simonovićem, krilnim igračem koji je godinama nosio dres crveno-belih, a onda je i započeo trenersku karijeru kao deo stručnog štaba Zvezde. 

Najnoviji Simonović u redovima crveno-belih ima 23 godine, a nakon izleta u inostranstvo gde je igrao u Sijeni kao jako mlad došao je u ABA ligu u potrazi za minutima. U Olimpiji iz Ljubljane se nije snašao, pa je 2019. otišao u Megu. Nakon dve sezone u kojima je odlično igrao izabran je kao 44. pik i uzeli su ga Čikago Bulsi. Tu je bio poslednje dve sezone, ali je odigrao samo 16 utakmica i uglavnom je nastupao u razvojnoj ligi.

Marko Simonović je sa crveno-belima potpisao dvogodišnji ugovor i drugo je pojačaje tima nakon povratka Dejana Davidovca. Takođe je Zvezda produžila ugovor sa nekadašnjim kapitenom Lukom Mitrovićem. 

Simonović je visok 213 centimetara, težak 110 kilograma i podjednako se dobro snalazi na pozicijama krilnog centra i centra. U Megi je uglavnom igrao na "četvorci", a deluje da je on idealna zamena za Filipa Petruševa, barem po poziciji koju pokriva na terenu. 

 BONUS VIDEO: