Košarka

"TO ŠTO PIŠU NIJE ISTINA, NIŠTA NISAM ODLUČIO!" Partizan čeka njegov odgovor, on sa plaže poručuje: Sve je otvoreno!

Autor Nikola Lalović

Dok odmara na grčkom ostrvu Siros Janis Papapetru ističe da glasine o njegovom odlasku u Panatinaikos nisu tačne.

Izvor: MN Press

Janis Papapetru je prošlu sezonu proveo u Partizanu, a dok u Grčkoj provodi leto sve zanima da li planira da ostane u Beogradu. Što se njega tiče za sada ne želi mnogo da razmišlja o narednoj godini! Nekadašnji košarkaš Olimpijakosa i Panatinaikosa bio je važan šraf ekipe koja je osvojila Evroligu, a mediji su ga selili nazad u Panatinaikos više puta otkako se sezonea završila. 

"Mnogo toga je rečeno o tome gde ću nastaviti karijeru, ali ja verujem da nije sve što se piše istinito. Za sada sam na odmoru i uživam. Nisam mnogo analizirao, sve je otvoreno. Nisam ništa odlučio i videćemo kako će se stvari odvijati", naveo je Papapetru. 

Imao je priliku da igra u Srbiji i Grčkoj, dve zemlje u kojima derbiji nose najviše emocija i ističe da je temperament jako sličan. "Navijači u Srbiji i Grčkoj se slično ponašaju, oni pokazuju svoju strast. U Srbiji su stvari možda gore na terenu, ali su bolje nego u Grčkoj van terena. Rivalstvo postoji samo na parketu", naveo je on. 

U prethodnoj sezoni Papapetru je imao jedinstvenu priliku da radi sa Željkom Obradovićem i to nije želeo da propusti. Nakon godinu dana saradnje ističe da je to za svakoga velika škola. 

"Obradović je najbolji od svih, a uz to je neverovatna osoba. Sjajno je raditi sa njim, svaki trening je velika škola. Njegova zahtevna priroda ga tera da iz vas izvuče ono najbolje i to ne samo košarkaški gledano. Njegov mentalitet je njegova najveća zaostavština", istakao je Papapetru. 

Grčki košarkaš se i dalje nažalost muči sa povredom ramena koja ga je odvojila sa nekih mečeva finala ABA lige sa Crvenom zvezdom, ali se nada da će biti spreman za Mundobasket 2023. "Imam problem sa ramenom, videćemo kako će to ići- Nadam se da ću biti zdrav jer je poseban osećaj igrati za nacionalni tim", završio je Papapetru. 

BONUS VIDEO: