Potpisao!

PARTIZAN DOVEO IGRAČA IZ EVROPSKOG "DRIM TIMA"! Na Eurobasketu pravio šou, sada će "goreti" pred Grobarima!

Autor Dušan Ninković

Iskusni košarkaš novo je pojačanje Partizana pred novu sezonu u Evroligi!

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Košarkaški klub Partizan ima novo pojačanje - crno-beli dres oblači iskusni Mateuš Ponitka! Poljski reprezentativac i nekadašnji košarkaš Zenita i Panatinaikosa, potpisao je dvogodišnji ugovor sa crno-belima.

Reprezentativac Poljske, sa kojojm je prošlog leta igrao polufinale Evropskog prvenstva, dolazi u Beograd nakon jednogodišnjeg boravka u Atini, gde je nosio dres Panatinaikosa. U sezoni za nama, kao igrač Panatinaikosa je u Evroligi imao učinak od 8,2 poena, 5,2 skoka i 2,4 asistencije. Pre toga, u septembru 2022. je predvodio nacionalni tim Poljske do polufinala Evrobasketa sa učinkom od 13,4 poena, 5,3 skoka i 5,7 asistencija.

Krilni košarkaš je rođen 29. avgusta 1993. godine, a pre crno-belih, nastupao je za Panatinaikos, Zenit, Ređo Emiliju, Lokomotivu Kubanj, Tenerife, Karšijaku, Zjelonu Goru, Ostende i Prokom.

Podsećamo, Mateuš je tek drugo pojačanje Partizana u aktuelnom prelaznom roku, nakon što je ranije u toku dana paraf na ugovor stavio Ognjen Jaramaz. Pre toga, crno-beli su završili veliki posao produžetkom saradnje sa Kevinom Panterom i Zekom Ledejom, a isto bi mogao da uradi i Džejms Naneli.

Sa druge strane, klub su napustili Matijas Lesor koji će igrati za Panatinaikos, Dante Egzum koji se vraća u NBA i oblači dres Dalasa, kao i Jam Madara, koji je nakon celodnevne drame dogovorio saradnju sa Fenerbahčeom.

BONUS VIDEO: