Košarka

ZVEZDA OSTALA BEZ OGNJENA DOBRIĆA - NOVI KLUB GA VEĆ PREDSTAVIO: Rastanak posle DECENIJE, evo gde odlazi "Kobra"!

Autor Dušan Ninković

Srpski košarkaš počinje svoju inostranu karijeru i u narednoj sezoni će u Beogradu gostovati Zvezdi i Partizanu kao član italijanskog evroligaša.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je potvrdila na svojim kanalima rastanak, a italijanski Virtus ubrzo nakon toga objavio dolazak velikog pojačanja - Ognjen Dobrić (28) se seli u Bolonju. Iskusni košarkaš nakon pune decenije u crveno-belom dresu, od čega je tri sezone proveo na pozajmicu u FMP Železniku, kreće u svoju prvu inostranu avanturu.

Italijanski klub nije saopštio detalje potpisanog ugovora niti njegovu dužinu, ali jasno je da će u narednoj sezoni Ognjen Dobrić u Beograd dolaziti kao gost. Virtus će u okviru Evrolige igrati protiv Partizana i Crvene zvezde, na koševima koje doskorašnje krilo crveno-belih dobro poznaje. Meč protiv njegove Zvezde biće i prilika navijačima da ga pozdrave, nakon dugog i uspešnog staža u klubu.

Podsećamo, Dobrić je krajem 2012. godine potpisao prvi profesionalni ugovor sa Crvenom zvezdom, a od 2013. do 2016. godine nastupao je za FMP. Tokom punih sedam sezona u prvom timu Crvene zvezde Dobić je odigrao 435 mečeva i drugi je na večnoj listi, odmah iza kapitena Branka Lazića. Na međunarodnoj sceni nastupio je 165 puta i postigao je 1.171. poen, po čemu je klupski rekorder!

Osvojio je šest titula u KLS, četiri titule u ABA ligi, četiri Kupa Radivoja Koraća i Superkup ABA lige. Dva puta je bio MVP KLS finala, jednom MVP završnog turnira Kupa Radivoja Koraća i jednom MVP finala ABA lige.

BONUS VIDEO: