INTERESANTNO

PARTIZAN U NBA LIGI NAŠAO ZAMENU ZA EGZUMA? Željko izabrao PLEJMEJKERA, već je igrao u Evropi i SLOBODAN je agent!

Autor Nemanja Stanojčić

Raul Neto navodno je na meti Partizana.

Izvor: Profimedia

Partizan je u NBA ligi našao zamenu za Dantea Egzuma, mogao bi da dođe Raul Neto (31). U pitanju je brazilski organizator igre koji je igrao u nekoliko klubova u najjačoj ligi na svetu, a ima iskustvo i igranja u Evropi pošto je proveo četiri sezone u Španiji pre odlaska "preko okeana".

Grčki novinar Hristos Harpidis preneo je tu informaciju. "Olimpijakos i Partizan prate slučaj Raula Neta. Velike su šanse da ga neko od njih uzme", naveo je Harpidis. Nije tajna da i srpski i grčki tim traže pojačanje u organizaciji igre, pošto. Željko Obradović ostao je bez Dantea Egzuma (Dalas) i Jama Madara (Fenerbahče), dok je Jorgos Barcokas pretrpeo "izdaju" pošto je Kostas Slukas iz Olimpijakosa otišao u Panatinaikos.

Neto je karijeru počeo u domovini u klubu Minas, posle toga je 2011. godine došao u Španiju i potpisao za Gipuskou. Zadržao se tamo tri sezone, otišao je u Mursiju zatim i posle samo jedne sezone otišao u NBA. Potpisao je za Jutu, pa se posle četiri godine preselio u Filadelfiju. Igrao je samo jednu sezonu za Seventisikserse, pa je 2020. potpisao za Vašington, a onda je otšao u Klivlend i tamo mu je nedavno istekao jednogodišnji ugovor tako da je trenutno slobodan agent.

BONUS VIDEO: