ZANIMLJIVO

ON (NI)JE NOVO POJAČANJE CRVENE ZVEZDE! Novinar se oglasio, a košarkaš ga odmah DEMANTOVAO: "Koji Dejan dolazi?"

Autor Nemanja Stanojčić

Dejan Vasiljević demantovao je glasine da dolazi u Crvenu zvezdu.

Izvor: Profimedia

Dejan Vasiljević (26) ne dolazi u Crvenu zvezdu. Bek rođen u Kanadi, koji ima srpsko poreklo i koji igra za reprezentaciju Australije, demantovao je glasine. Novinar Luka D'Alesandro plasirao je informaciju da će on karijeru nastaviti na Malom Kalemegdanu.

Tim povodom odmah se oglasio Vasiljević. "Koji Dejan? Jer definitivno nisam ja", napisao je on, a nedugo posle toga je spomenuti novinar obrisao spornu objavu. Mnogi navijači su mu pisali, tako mu je jedan fan crveno-belih objasnio "da treba da pokaže više poštovanja", pa mu je Dejan odmah odgovorio. "Imam respekt za svaki klub, posebno za one koji igraju u Evroligi. Ali, ne treba praviti lažne tvitove, nije fer ni za vas ni za mene. Hteo bih da imam šansu da igram za vas, ali ako ste ozbiljni, zovite mog agenta", jasan je Vasiljević.

Srednju školu završio je u Kanadi, pa je otišao u Majami i tamo je završio koledž, ali 2013. godine nije odabran na draftu. Odlučio je da ostane u Australiji, igrao je za nekoliko klubova, bio šampion sa Sidnej Kingsima dva puta, a neposredno pre toga imao je i ponudu Zvezde. "Jesam imao ponudu Crvene zvezde, ali su oni hteli da ja prvu godinu igram za FMP. Ja nisam hteo da igram na tom nivou pa sam se odlučio za NBL i Sidnej", objasnio je kolegi Milošu Jovanoviću 2020. gostujući u MONDO podkastu "Šesta lična". Inače, on je prošle godine bio na meti Partizana.

Izvor: Printscreen/Twitter/3jvasiljevic

BONUS VIDEO: