DOŠAO

BOMBA CRVENE ZVEZDE - AS BARSELONE! Duško Ivanović dobio pojačanje u reketu, Amerikanca po ukusu Luke Dončića!

Autor Nemanja Stanojčić

Crvena zvezda dovela je Majka Tobija.

Izvor: Profimedia

Crvena zvezda dovela je dojučerašnjeg krilnog centra Barseone, Majka Tobija (28, 213cm), Amerikanca koji igra za reprezentaciju Slovenje sa Lukom Dončićem. Posle dolaska Miloša Teodosića, Dejana Davidovca, Marka SImonovića i Adama Hange, kao i produžetka saradnje sa Lukom Mitrovićem stigao je novi igrač kog želi upravo Duško Ivanović.

Potpisao je jednogodišnji ugovor sa crveno-belima. "Odlikuje ga, za nejgovu visinu odličan šut za tri poena, epitet vrlo čvrstog i zahvalnog timskog igrača koji će pomoći Zvezdi u reketu, ali i van njega", navodi se u saopštenju kluba. Prve košarkaške korake napravio je na koledžu Virdžinija, pa je otišao u Šarlot. Onda je došao u Evropu gde je igrao za Valensiju, Tenerife i Barselnu i sa Valensijom je osvojio i Evrokup.

Prošle sezone je u Evroligi u dresu Barselone odigrao ukupno 31 meč i prosečno je beležio 5,9 poena, uz 2,9 skokova. Za razliku od početka sezone gde je imao ulogu, kako je godina odmicala tako ga je Šarunas Jasikevičijus sve manje koristio. U polufinalnom duelu sa Realom recimo uopšte nije ulazio u igru. Jasno je bilo iz svega toga da Barsa ne računa ozbiljno na njega, pa je tako srpski tim dobio veliko pojačanje u reketu. Uz to se spominje da je i Šabaz Nejpijer blizu dolaska. Spekuliše se i o Rokasu Gedraitisu...

BONUS VIDEO: