Košarka

ZVEZDA NE STAJE - OTKRIVENO NOVO POJAČANJE! Pljušte potpisi na Malom Kalemegdanu, crveno-beli dovode poznatog Litvanca!

Autor Mladen Šolak

Crvena zvezda Meridianbet na pragu je dogovora sa Rokasom Gidraitisom!

Izvor: MN Press

Crvena zvezda Meridianbet dovela je dvojicu igrača u danu, a sledeći će biti Litvanac Rokas Gidratis (30 godina, 201 centimetar). Prema pisanju specijalizovanih portala, krilni košarkaš Baskonije zaigraće za crveno-bele i postaće još jedan u nizu pojačanja koja stižu na Mali Kalemegdan.

"Gidraitis privodi kraju pregovore o jednogodišnjem ugovoru sa Zvezdom", objavio je portal "Basket njuz". Litvanac koji je bio Zvezdin rival i dok je igrao za Albu, prošle sezone imao je odličan učinak, sa 10,4 poena po meču, uz 5,6 skokova u Evroligi, a u domaćem prvenstvu je postizao po 10,8 poena uz 3,8 skokova. Košarkaš je poznat po brzom izbačaju i Duško Ivanović je sigurno odlično upoznat sa njegovim kvalitetima, koje od ovog leta želi da ima u svom timu.

U petak je Zvezda praktično zaokružila centarsku liniju dovođenjem prošlosezonskih rezervista Barselone i Olimpijakosa, Majka Tobija i Džoela Bolomboja, a na krilne pozicije prethodno je dovela Dejana Davidovca, koji se vratio na Mali Kalemegdan posle godinu dana u CSKA Moskvi. Takođe, u Zvezdu je stigao i Miloš Teodosić, koji bi na poziciji plejmejkera mogao da deli minutažu i ulogu sa iskusnim Šabazom Nejpijerom, čiji se potpis takođe već iščekuje na Malom Kalemegdanu.

Zvezda je "dodala gas" na tržištu ove nedelje i uveliko pravi novi tim Duška Ivanovića, koji po svemu sudeći neće imati mnogo sličnosti sa prošlosezonskim. Podsetimo, Zvezdu su napustili Fakundo Kampaco, Luka Vildoza, Ognjen Dobrić, Džon Holand, Hasan Martin, Ben Bentil, penzionisao se Stefan Marković...