Završeno!

ZVEZDA DOVELA PRVOG LITVANCA U ISTORIJI - SVE JE ZAVRŠENO: Treće pojačanje u dva dana, tim je skoro kompletiran!

Autor Dušan Ninković

Crvena zvezda angažovala još jednog košarkaša, a Rokas Gidraitis će biti prvi Litvanac u klupskoj istoriji.

Izvor: MN Press

Košarkaški klub Crvena zvezda će u novoj sezoni biti jači za Rokasa Gidraitisa, koji je u subotu prepodne predstavljen kao još jedno pojačanje u nizu. Litvanski košarkaš stiže u Beograd nakon što je okončao saradnju sa Baskonijom u kojoj je proveo pune tri sezone.

Iskusni košarkaš koji se najbolje snalazi na poziciji tri pre toga je igrao za Lijetuvos Ritas i Albu, u čijim dresovima je skrenuo pažnju košarkaške Evrope. Prethodne sezone imao je odličan učinak, sa 10,4 poena po meču, uz 5,6 skokova u Evroligi, a u domaćem prvenstvu je postizao po 10,8 poena uz 3,8 skokova.

Crveno-beli se nadaju da litvanski reprezentativac u Beograd donosi veliku borbenost i odličnu šutersku formu. Na zvaničnom sajtu kluba saopšteno je da su Crvena zvezda i Rokas Gidraitis potpisali jednogodišnji ugovor o saradnji.

Podsećamo, Crvena zvezda je u prethodnom periodu dovela niz igrača koji bi trebalo da čine kostur tima za narednu sezonu. Na tom spisku su Dejan Davidovac, Miloš Teodosić, Marko Simonović, Adam Hanga, Majk Tobi i Džoel Bolomboj, dok se već danima priča da je mesto startnog plejmejkera namenjeno iskusnom Šabazu Nejpijeru. Ukoliko Amerikanac potpiše ugovor, Crvena zvezda će biti veoma blizu "zatvaranja" igračkog kadra za predstojeću sezonu. 

BONUS VIDEO: