BOMBA!

ZVEZDA IMA "PLAN B" - ON DOLAZI UMESTO MIROTIĆA: Sa Duškom bio šampion, a i sa Teom osvojio trofej!

Autor Dušan Ninković

Nakon Miloša Teodosića, još jedan igrač Virtusa bi mogao u Beograd. Reč je o Šengeliji!

Izvor: Profimedia

Crvena zvezda poslednjih dana "niže" potpise i završava sklapanje tima za novu sezonu, a iz Italije stiže vest o još jednom košarkašu koji je na meti crveno-belih! Po pisanjima tamošnjih medija, Duško Ivanović želi u svom timu i iskusnog krilnog centra koji je dobro poznat čitavoj evropi - Tornike Šengelija (31) bi mogao u Beograd!

Kako prenosi "Korijere di Bolonja", Šengelija bi mogao da krene stopama Miloša Teodosića i iz Virtusa se preseli u Crvenu zvezdu. Navodno, upravo je on prva meta beogradskog tima, ukoliko Nikola Mirotić u narednim danima izabere neku drugu ponudu - a priča se da je veoma blizu potpisivanja ugovora sa Partizanom!

Kako trenutno stvari stoje, Virtus iz Bolonje nije imao plan da se reši iskusnog reprezentativca Gruzije, ali... Ukoliko bi "Toko" uspeo da se dogovori sa nekim drugim timom, oni mu ne bi pravili problem jer bi uspeli da "uštede" značajnu količinu novca. Tako bi tim iz Bolonje mogao da se okrene drugim, jeftinijim rešenjima, i da sklopi ekipu za predstojeću godinu.

Tokom profesionalne karijere Šengelija je igrao za Valensiju, Šarloa, Pepinster, Bruklin Netse, Čikago Bulse, Baskoniju, CSKA iz Moskve i Virtus iz Bolonje. U karijeri je bio šampion Španije kada ga je trenirao Duško Ivanović i osvajač VTB lige, stigao je do trofeja u Superkupu Italije sa Milošem Teodosićem u timu. Takođe, dva puta je osvajao pehar u Evrokupu. Svojevremeno je bio u idealnoj petorci Evrolige, a kao reprezentativac Gruzije učestvovao je na tri Evropska prvenstva.

Ukoliko bi pojačao Crvenu zvezdu doneo bi ogroman kvalitet i iskustvo pod košem, a tim bi praktično već sada bio spreman za novu sezonu. Ovog leta Crvena zvezda je dovela Dejana Davidovca, Miloša Teodosića, Marka Simonovića, Adama Hangu, Majka Tobija, Džoela Bolomboja, Rokasa Gidraitisa i Šabaza Nejpira.

BONUS VIDEO: