Košarka

ŽOC PRAVI DRIM TIM - DOK ČEKA MIROTIĆA DOVODI DVA ŠAMPIONA EVROLIGE: Bombe spremne da otkucaju, dolaze plej i bek!

Autor Nikola Lalović

Partizan je spreman da dovede čak trojicu igrača koji su zajedno nastupali u Barseloni kod Šarunasa Jasikevičijusa.

Izvor: MN Press

Partizan je još prilično tih kad je prelazni rok u pitanju pošto je ekipa Željka Obradovića postala jača samo za Mateuša Ponitku  i Ognjena Jaramaza u ovom prelaznom roku. Ipak, kako javljaju španski mediji, spremaju se ozbiljna pojačanja! Svi znamo za interesovanje crno-belih za Nikolu Mirotića, ali španski novinar Mark Mundet sa radija "RAC 1" javlja da iskusni krilni centar nije jedini igrač iz perioda kada je Šarunas Jasikevičijus vodio Barselonu koga Partizan pokušava da dovede. 

On je prvo otkrio da ima i drugih bivših igrača Barselone koje crno-beli žele u svom timu, a zatim je progovorio i o imenima. Prva meta Partizana je iskusni plejmejker Nik Kalates koji je na pragu odlaska iz Fenerbahčea gde je proveo prethodne dve sezone.  Iskusni 34-godišnji organizator igre je i ranije povezivan sa Partizanom, a u karijeri je sarađivao sa Željkom Obradovićem u Panatinaikosu i sa njim je 2011. godine osvojio titulu u Evroligi.

Druga meta je bek Kori Higins! Iako je jednu sezonu proveo i u NBA ligi svi ga najviše pamtimo iz perioda kada je od 2015. do 2019. godine nosio dres CSKA iz Moskve. Za to vreme je osvojio dve titule u Evroligi, a onda je 2019. prešao u Barselonu. U Kataloniji je od 2019. i sa klubom je osvojio dve titule u španskom prvenstvu, a prošle godine je potpuno ispao iz rotacije kod Šarunasa Jasikevičijusa.

BONUS VIDEO: