Čudno!

ZABORAVLJENI IGRAČ PARTIZANA STIGAO U EVROLIGU! Mesec dana odlazio iz Beograda, a promašaj u derbiju se još pamti!

Autor Dušan Ninković

Pre tri godine je nosio dres Partizana i nije pokazao mnogo, a sada će igrati protiv crno-belih.

RASHAWN THOMAS Rason Tomas i CODI MILLER MCINTYRE Kodi Miler Mekintajer kosarkas Partizana na utakmici Evrokupa protiv Uniksa u hali sportova Ranko Zeravica, Beograd 17.11.2020. godine Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS
Izvor: MN Press

Nekadašnji košarkaš Partizana Kodi Miler Mekintajer (29) ima novi klub i to potpuno neočekivano - u Evroligi! Plejmejker koji je u leto 2020. godine stigao iz Cedevita Olimpije u Beograd, a zatim se svega nekoliko meseci zadržao u crno-belom dresu, sada će imati priliku da se protiv oba srpska kluba dokazuje u dresu Baskonije!

Španski tim saopštio je na svom zvaničnom sajtu da je sa američkim košarkašem potpisao dvogodišnji ugovor, a mnoge je ova vest iznenadila. Posebno bi ona šokantna mogla da bude za navijače Partizana, koji nemaju sjajno mišljenje o plejmejkeru koji je pre tri godine nosio dres njihovog voljenog kluba.

Prvi derbi protiv Crvene zvezde u sezoni 2020/21 odigran je u hali "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu, a tim Saše Obradovića bio je bolji od tima Saše Filipovskog (86:85). Rezultat je mogao da bude i drugačiji, da je Kodi pogodio šut za tri poena na isteku četvrte deonice, ali on nije bio precizan. To mu se desilo još nekoliko puta tokom boravka u Partizanu, ali je nedostatak timske igre ipak bio najveća zamerka navijača i ljudi iz kluba.

Nekoliko nedelja kasnije došlo je i do neminovnog raskida raskida saradnje. Partizan je tada zaradio, a Miler Mekintajer se preselio u Francusku gde je uspeo da povrati formu, iako je u Beogradu gotovo mesec dana samo odmarao. Nakon lošijih partija u turbulentnoj sezoni Partizana Kodi je uspeo potpuno da ispadne iz rotacije, pa je na kraju tek fiktivno bio igrač crno-belih.

Inače, Kodi Miler Mekintajer je završio Vejk Forest, ali 2016. godine nije izabran na draftu. Zaigrao je za Leven u Belgiji, pa Parmu u Rusiji, oprobao se u Razvojnom timu Dalasa, a zatim počeo bolji deo profesionalne karijere. Igrao je za Zenit iz Sankt Peterburga, Cedevita Olimpiju, Partizan, Burž, Andoru i Gazijantep.

BONUS VIDEO: