To je to!

CRVENA ZVEZDA SE SELI U ARENU - NE VRAĆA SE U PIONIR! Klub saopštio sve detalje, evo kako će izgledati naredna sezona!

Autor Nikola Lalović

Crvena zvezda Meridianbet objavila da će naredne sezone sve svoje utakmice igrati u "Areni".

Izvor: MN Press

Najavljivano je tokom prethodne sezone to nekoliko puta, pojavljivala se ta informacija i nedavno u javnosti, a sada je zvanično. KK Crvena zvezda će u sezoni 2023/24 sve utakmice igrati u "Beogradskoj areni". Crveno-beli će kako u ABA ligi, tako i u Evroligi nastupati u hali u kojoj je prošle godine domaćin bio samo Partizan.

To je odlučeno na zvaničnoj skupštini kluba, na kojoj se raspravljalo o finansijama, planovima i ciljevima za narednu sezonu, kao i o narednim potezima kluba i situaciji sa aktuelnim predsedništvom. Zaključke sednice prenosimo u celosti. 

"KK Crvena zvezda Meridianbet održao je u sredu 19.07.2023.godine redovnu sednicu Skupštine kluba. Redovnoj sednici prisustvovalo je 40 od 56 članova Skupštine, a dnevni red sastojao se od 8 tačaka. Predsednik kluba informisao je članove Skupštine o tekućim temama, finansijskim izveštajima, dnevnom poslovanju kluba, planovima kluba za narednu sezonu takmičarsku 2023-2024… Takođe, jednoglasno je od strane Skupštine usvojen i izveštaj o svim naknadama za igrače, trenere i menadžment u prethodnoj i narednoj sezoni, ali i ciljevima prvog tima u sledećoj takmičarskoj sezoni koji su najveći.

Jednoglasno su usvojeni ciljevi prvog tima, a to je osvajanje trofeje u sva 4 takmičenja u sezoni 2023-2024. Zbog toga, očekuje se maksimalna podrška celokupne zvezdaške javnosti . Takođe, jednoglasno je od strane delegata usvojen predlog budžeta kluba za narednu sezonu, a podržan je i stav kluba o narednim koracima koje će KK Crvena zvezda Meridianbet učiniti povodom novonastale situacije u ABA ligi jtd čiji je KK Crvena zvezda – suvlasnik!

Sve utakmice KK Crvena zvezda Meridianbet, igraće će se u narednoj sezoni u Beogradskoj Areni. Prodaja sezonskih karata startuje početkom septembra. Članovi su informisani i o svakodnevnim aktivnostima kluba pred početak nove sezone, poput plana priprema, odigravanja utakmica na turnirima na Sardiniji, u Minhenu i na Kipru.

Takođe, usvojen je predlog da aktuelno predsedništvo pređe u VD stanje do jeseni, kada će doći do rekonstrukcije tog tela novim imenima. Redovna sednica okončana je pitanjima članova Skupštine kluba, a nova redovna sednica održaće se početkom jeseni", navodi se u zvaničnom saopštenju povodom sednice Skupštine Crvene zvezde. 

BONUS VIDEO: