Košarka

PRAVI SE DRIM-TIM U EVROKUPU, REDOM DOVODE ZVEZDE: Stiže najbolji bloker i skakač NBA lige, a sa njim i evroligaši!

Autor Nikola Lalović

Hapoel iz Tel Aviva je spreman da napravi baš ozbiljan tim naredne sezone i žele da formiraju ekipu oko Hasana Vajtsajda.

Izvor: Profimedia

Pravi se novi drim tim u Evropi i to daleko od Evrolige! Učesnik Evrokupa Hapoel iz Tel Aviva je spreman da napravi pravi bum sa pojačanjima. Prema navodima izraelskih medija vrko su blizu dogovora sa Hasanom Vajtsajdom

Ovaj 34-godišnji centar, najbolji skakač NBA lige 2017. godine i dva puta najbolji bloker ovog takmičenja prošlu sezonu je završio u Portoriku i sada je spreman da zaigra u Izrealu. Do sada je u karijeri nastupao za Sakramento, Majami, Portland i Jutu u NBA, a imnao je izlete u Kinu i Liban. 

On nije jedini igrač koga ova ekipa želi u svom timu već se pregovara i sa Kubacem Jaiselom Riverom koji je u prethodnim sezonama nastupao za Valensiju u Evroligi, a takođe se pregovara i sa Kajlom Aleksanderom. Kanadski centar je prošle sezone takođe igrao za Valensiju i prosečno je beležio 5,7 poena i 3,1 skok po meču. 

U sastavu već ima zvučnih imena pa su tako u timu nekadašnji dugogodišnji NBA plejmejker Ksavijer Munford, bivši ABA igrač i MVP izraelskog prvenstva iz 2022. Činanu Onuaku, kao i reprezentativac Izraela krilni centar Tomer Ginat. 

BONUS VIDEO: