Košarka

BOMBA - ŽELJKO OTIŠAO U BARSELONU PO POJAČANJE: Mirotić neće, ali ima ko hoće!

Autor Nikola Lalović

Partizan je u potrazi za plejmejkerom, a izgleda da je izbor pao na iskusnog Argentinca!

Izvor: MN Press

Nikola Mirotić nije stigao, kao ni Kori Higins, ali bi mogao Nikolas Laprovitola! Argentinski plejmejker je u pregovorima sa Partizanom, prenosi "Kurir". Nakon angažovanja Mateuša Ponitke i Ognjena Jaramaza, kao i potpisivanja novih ugovora sa liderima tima iz prošle sezone Željko Obradović želi da dodatno ojača crno-beli tim. 

Navodno upravo najtrofejniji trener u istoriji evropske košarke lično pokušava da završi transfer iskusnog argentinskog plejmejkera koga želi da vidi kao prvu opciju na poziciji organizatora igre za narednu sezonu. 

Iskusni organizator igre je visok 191 centimetar i ima 33 godine, a karijeru je počeo u Lanusu i Flamengu. Prve korake u Evropi napravio je u Lijetuvos Ritasu, a nakon sezone u Estudijantesu isprobao je sreću u NBA ligi gde je bio kratko 2016. godine u San Antonio Sparsima. Vratio se u Evroipu i igrao za Baskoniju, Zenit, Huventud, a onda je zaigrao za najveće španske velikane.
Igroa je od 2019. do 2021. za Real Madrid, a u prethodne dve sezone za Barselonu. Osvojio je jednu titulu u ACB ligi, dva španska kupa, a bio je MVP Endese 2019. godine. Sa naciobnalnim timom ima srebro na Svetskom prvenstvu u Kini 2019.

BONUS VIDEO: