ŠOK

ŠOK - KALINIĆ ODLAZI IZ BARSELONE! Čovićeve reči probudile maštu navijača Zvezde!

Autor Nikola Lalović

Iz Italije dolaze vesti da će Nikola Kalinić otići iz Barselone. A šta to znači za Crvenu zvezdu?

Izvor: Profimedia

Iako je tokom pauze između dve sezone Nikola Kalinić jasno najavio da planira da ostane u sastavu Barselone,sada dolaze informacije da to neće biti slučaj! Iskusni krilni košarkaš prema navodima iz Italije napušta ekipu.

Barselona mora da smanjuje budžet za narednu sezonu i dovela je veliki broj španskih košarkaša u svoje redove, a sada je izgleda rešila da se odrekne Kalinića. Italijanski novinar Andrea Kalconi, koji je prvi najavio da Nikola Mirotić ipak neće doći u Partizan, sada je izvestio da će Nikola Kalinić napustiti Katalonce. 

Nije Italijan pisao ništa o tome gde bi Kalinić mogao da nastavi karijeru, ali navijači Crvene zvezde se svakako nadaju da bi ponovo mogao da obuče dres tima sa Malog Kalemegdana. On je prošli put dres Zvezde nosio u sezoni 2021/22.

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović je nedavno za "Jurohups" pričao o planovima za narednu sezonu i istakao je da nije gotovo sa pojačanjima. Naglasio je da će doći igrači na pozicijama dva i četiri. Dvojku nikada nije igrao Kalinić, ali je, iako je nominalno trojka, često pokrivao poziciju krilnog centra, pa je to pojačalo nadu crveno-belih da bi miljenik navijača mogao da se vrati u Beograd.

"Želimo da dovedemo još dva igrača na pozicijama dvojke i četvorke i pažljivo ćemo birati te igrače jer smatramo da smo ovog leta sastavili jak tim", rekao je Nebojša Čović nedavno.

Barselona bi dodatno mogla da uštedi na svom budžetu, ako zaista Željko Obradović ubedi Nikolasa Laprovitolu da pređe u Partizan, a u Beogradu bismo naredne sezone mogli da vidimo dva igrača Barselone iz proše sezone.  

BONUS VIDEO: