Rešeno!

ZVEZDA SE OGLASILA - OSTAJE JOŠ DVE SEZONE: Svi su mislili da ide, a on dobio NOVI ugovor!

Autor Dušan Ninković

Iskusni centar Ognjen Kuzmić nastaviće da nosi dres Crvene zvezde i u naredne dve sezone.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Košarkaški klub Crvena zvezda nastavlja sa potpisima ovog leta - sada nije u pitanju pojačanje već produžetak saradnje sa iskusnim centrom Ognjenom Kuzmićem (33)! Snažni košarkaš verovatno neće biti u prvom planu tokom naredne sezone, ali je klub ipak odlučio da nastavi saradnju koja traje već godinama i ponudi Kuzmiću dvogodišnji ugovor.

Tako je Ognjen postao treći igrač Crvene zvezde koji je ovog leta obnovio saradnju sa klubom. Pre njega su to uradili Luka Mitrović i Stefan Lazarević, dok je tim sa Malog Kalmegdana u međuvremenu završio i najveći deo posla oko dolazaka novih igrača. Zbog svih tih potpisa "roster" je gotovo pa formiran i Zvezda bi veoma brzo mogla da bude spremna za novu sezonu.

U njoj se ne očekuje prevelika minutaža za Ognjena Kuzmića, NBA šampiona sa Golden Stejtom 2015. godine i osvajača Evrolige u dresu Real Madrida 2018. godine. Verovatno će nekadašnji reprezentativac Srbije rođen u Doboju biti tek poslednja opcija Duška Ivanovića na centarskim pozicijama. Podsećamo, Ognjen Kuzmić je Zvezdu pojačao u leto 2016. godine, a nakon jedne sezone se preselio u Real. Ipak, dve godine kasnije vratio se u Beograd i ponovo obukao crveno-beli dres. Sa Crvenom zvezdom Ognjen Kuzmić je osvojio čak 11 trofeja i to 4 ABA lige, 3 nacionalna šampionata i 4 Kupa Radiivoj Korać. U crveno-belom dresu odigrao je čak 297 utakmica i postigao 1727 poena.

Inače, Crvena zvezda je u veoma bogatom prelaznom roku već potpisala devetoricu novih igrača, uz tri produžetka saradnje. Tim za narednu sezonu činiće i novajlije Miloš Teodosić, Šabaz Nejpir, Jago dos Santos, Rokas Gidraitis, Adam Hanga, Dejan Davidovac, Džoel Bolomboj, Majk Tobi i Marko Simonović.

BONUS VIDEO: