Košarka

JOKIĆ PRVI PUT U JAVNOSTI POSLE OTKAZA REPREZENTACIJI SRBIJE: Pojavio se tamo - kamere su ga odmah uhvatile!

Autor Nemanja Stanojčić

Nikola Jokić pojavio se u javnosti prvi put pošto je otkazao igranje za reprezentaciju Srbije.

Izvor: Instagram/mts3x3streetball

Nikola Jokić neće igrati za reprezentaciju Srbije na predstojećem Svetskom prvensvu. Svetislav Pešić potvrdio je da centar Denvera neće biti u timu, a prvi put posle svega toga se on pojavio u javnosti. I to u svom rodnom Somboru gde je bio na košarkaškom meču.

U pitanju je bio turnir koji se održava tamo u basketu 3x3 i koji se igra baš na terenu koji nosi ime "Džoker" po Jokiću. Tamo je pratio određene utakmice u "Streetball 3x3" turniru i uživao je u potezima basketaša. Neizbežan detalj naravno bio je kačket na kom su motivi konja, njegovog omiljenog hobija.

Selektor je na konferenciji za medije pričao o njegovoj odluci. "Obavljeno je nekoliko razgovora, to su bili razgovori najbolji koje sam imao sa igračima. Istrošio se i mentalno i fizički, nije spreman da preuzme odgovornost. Nije na spisku", poručio je Pešić i dodao da je konačno "NE" od Jokića dobio u ponedeljak ujutru.

O tom potezu pričao je i predsednik KSS Predrag Danilović. "Očekivao sam da će Jokić i svi ovi igrači da igraju, ali oni nisu u mogućnosti da prisustvuju. Svako bi bio lud da ne priželjkuje medalju. I u jačim sastavima smo mislili i nadali se najboljem. Tako je i u ovom slučaju. Koji je to najbolji rezultat, zavisi od dosta stvari. Da budemo zdravi, a ostalo šta nam bog da", jasan je Danilović.

BONUS VIDEO: