Košarka

ZVEZDA JE SKLOPILA NAJBOLJE U EVROLIGI! Jedva čeka da igra protiv crveno-belih!

Autor Mladen Šolak

Košarkaš Olimpijakosa smatra da je Zvezda napravila najkompaktniju bekovsku liniju u Evropi ovog leta.

Izvor: MN Press

Koja bekovska linija će biti najjača u Evroligi? Poznati košarkaš Olimpijakosa Tomas Vokap tvrdi bez mnogo razmišljanja da je Zvezdina najbolje sklopljena. "Mislim da Zvezda ima najviše raznovrsnosti. Teodosić može da igra 'dvojku', Giedraitis može da igra i 'dva', a može i 'tri'. Drugi timovi imaju više ofanzivno orijentisanih igrača, ali mislim da Zvezda ima najbolje sklopljenu i balansiranu liniju. Ima igrača koji su jaki na lopti, koji mogu da se 'kriju', imaju ofanzivne i defanzivne igrače. Kad pogledam njihov 'roster', vidim najviše ravnotežu. Dos Santos je imao sjajne nastupe u nemačkom plej-ofu. Sa toliko novih igrača biće uzbudljivo videti ih", rekao je on.

Zvezda je ovog leta u bekovsku liniju dovela najzvučnije pojačanje - Šabaza Nejpijera, plejmejkera Armanija, na "jedinici" su stigli i Miloš Teodosić iz Virtusa, Jago Dos Santos iz Ulma, Nemanja Nedović je ostao u timu, "potpisala" su krila Rokas Gidraitis iz Baskonije i Adam Hanga iz Reala, Branko Lazić je potpisao novi ugovor, Dejan Davidovac se vratio, Stefan Lazarević je potpisao novi ugovor...

Ipak, za razliku od Vokapa, njegov sagovornik, bivši as Galatasaraja i drugih timova Erik Mekalum odgovorio je bez dileme - najbolju spoljnu liniju ima Monako, koji je doveo najzvučnije pojačanje - bivšeg Ol-star igrača Kembu Vokera. "Znate me, ja sam napadački tip. Znate da ću da odaberem Monako", rekao je on. "Nema veze ako niko ne igra odbranu", nasmejao se Vokap na to.

"Monako će biti zabavno gledati. Džordan Lojd i Eli Okobo su dosta potcenjeni, jer će svi pričati o Vokeru i o Džejmsu, koji su elitni organizatori igre, elitni poenteri... Kako ćeš da ih braniš? Nema šanse da ostaviš Kembu na strani pomoći ili Džejmsa... A onda posle njih uđu Lojd i Okobo. Kako ćete zaustaviti te igrače? Lojd možda bude i krilo, jedva čekam da vidim i Alfa Dijaloa", rekao je Mekalum.

U istom kontekstu pomenut je i Panatinaikos, sa Kostasom Slukasom, Lukom Vildozom, Kajlom Gajom, Džerijanom Grantom... A naravno, neće biti moguće izbeći ni Partizan, sa sjajnim Kevinom Panterom koji će opet predvoditi crno-bele, bez obzira na to što je ovog leta ostao bez važnog saigrača - plejmejkera Dantea Egzuma, a i bez rezervnog organizatora igre, Jama Madara. Sa druge strane, među crno-bele vratio se Ognjen Jaramaz, došao je krilni košarkaš Mateuš Ponitka, a tu su i starosedeoci Aleksa Avramović, Džejms Naneli, Danilo Anđušić...

Pred nama je i uzbudljivi nastavak "prelaznog roka" i još uzbudljivija evroligaška sezona.