Meta

ZVEZDA OBELODANILA - HOĆE POJAČANJE IZ BARSE: Dugo smo u kontaktu, možda dođe za koji mesec!

Autor Nikola Lalović

Crvena zvezda je rešila da potpuno rekonstruiše tim, a poslednja kockica u mozaiku mogao bi da bude Kori Higins.

Izvor: MN Press

Sportski direktor Crvene zvezde Milan Dozet govorio je u "Miljanovom korneru" na "Sputnjiku" naširoko o prelaznom roku, novom timu crveno-belih, Nikoli Kaliniću i Nikoli Mirotiću, ali i o Koriju Higinsu! Iskusni bek je po pisanju medija na meti tima sa Malog Kalemegdana i to je sada potvrđeno. 

Barselona još uvek ima ugovor sa njim, ali ne pravi to problem već fizičko stanje iskusnog Amerikanca. On se polako oporavlja od povrede i dugog odsustva sa terena i još nije spreman da zaigra košarku. 

"Sa Higinsovim agentom sam veoma dugo u kontaktu i poslednje informacije nisu obećavajuće. Još ima da reši ugovor sa Barselonom, što je pri kraju, ali fizički nije zdrav i informacija od njegovog agenta je da će verovatno ostati van tržišta još koji mesec pa će potom videti opcije", otkrio je Milan Dozet. 

On je pričao i o tome kako je tekao prelazni rok do sada. Dovedeno je mnogo igrača i oni su dovedeni vrlo brzo i pre početka priprema. To ipak ne znači da je bilo šta urađeno naprečac. 

"Pre završetka sezone na mom stolu je stajalo preko 100 papira sa detaljnom analizom igrača. U deset dana je potpisan veliki broj košarkaša što zvuči ishitreno, ali zapravo iza toga stoji duži rad koji je podrazumevao selekciju, pregovore, potpisivanje. Radili smo naporno, i do poslednje utakmice nismo imali dan pauze. Već sutradan smo nastavili rad na dovođenju igrača i uspeli da dovedemo većinu igrača koje smo želeli i koji su nam bili prvi pikovi. Uz Miloša Teodosića najzvučnije pojačanje je Šabaz kojeg smo jurili celo prethodno leto, bili u pregovorima do samog kraja, ali na kraju iz nekih njegovih ličnih i porodičnih razloga nismo uspeli tada da ga dovedemo", otkrio je Milan Dozet. 

BONUS VIDEO: