TO JE TO

UMESTO PARTIZANA OTIŠAO U RUSIJU! Miško Ražnatović potvrdio transfer - ne dolazi kod Željka!

Autor Nemanja Stanojčić

Dušan Beslać karijeru će nastaviti u Avtodoru.

Izvor: MN Press

Dušan Beslać (24) novi je košarkaš ruskog Avtodora. Spekulisalo se prethodnih nedelja da bi mogao da pređe u Partizan, ali je odlučio da iz Vojvodine ode u Saratov. Informaciju je potvrdio njegov menadžer Miško Ražnatović, posle čega se oglasio i sam klub.

Košarkaš rođen u Somboru igrao je za Smederevo, Dinamik i Vojvoinu i biće mu ovo prvi klub u inostranstvu. Odigrao je fenomenalno u dresu Novosađana, bio MVP domaće lige sa prosekom od 21,6 poena po meču. "Presrećan sam što sam došao u klub sa velikom istorijom. Očekujem da ćemo ostvariti velike uspehe, ako nas povrede zaobiđu. VTB liga je odlična, ima mnogo dobrih timova i pratio sam dešavanja i prethodnih godina. Vidimo se uskro", poručio je Beslać.

Tamo će ga sa klupe voditi Milenko Bogićević, dugogodišnji pomoćnik Saše Obradovića. "Dušan je mlad i veoma talentovan igrač, ume odlično da 'čita' teren i ima dobru anticipaciju, kao da je mnogo iskusniji, iako je mlad. Ima mnogo potencijala i prostora za unapređenje. Srećan sam što imam takvog igrača i uveren sam da će njegova energija da nam pomogne", rekao je Bogićević.

Beslać se zbog sjajnih partija našao na širem spisku selektora Svetislava Pešića. "Dokaz njegovih veština je poziv u nacionalni tim u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo. Nadam se da će Dušan pokazati pun potencijal kod nas i da će mu to omogućiti da napravi još veći korak napred", zaključio je Bogićević.

BONUS VIDEO: