Srbija je konačno dočekala širi spisak selektora Svetislava Pešića. Iako je prvobitno bilo planirano da nacija čuje to tokom vikenda, došlo je do odlaganja i na konferenciji za medije je iskusni stručnjak podelio sa svima imena ljudi na koje računa za Mundobasket.

Nema Nikole Jokića, Vasilija Micića, Nikole Kalinića, a tu su i neka iznenađenja... Pogledajte ko se sve našao na spisku: Aleksa Avramović, Dušan Beslać, Bogdan Bogdanović, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac, Marko Gudurić, Ognjen Jaramaz, Nikola Jović, Stefan Jović, Vanja Marinković, Nikola Milutinov, Nemanja Nedović, Flip Petrušev, Aleksej Pokuševski, Aleksa Radanov, Dušan Ristić, Alen Smailagić, Boriša Simanić, Nikola Topić i Uroš Trifunović.

"Mi smo 28. juna sve kandidate lično obavestili, njihove klubove, saveze. Nikakve tu nije bilo tajne niti sakrivanja niti nešto. To je sve oficijalno urađeno, čak i centrali NBA koja je to tražila 15. juna. Pre neki dan smo dobili dozvolu za naše igrače da mogu da se stave za program", rekao je Pešić.

Mondo / Uroš Arsić Okupljanje Košarkaške Reperzentacije

BONUS VIDEO:

Košarkaši dolaze na konferenciju Svetislava Pešića Kurir sport