SAD JE SVE JASNO

9 IGRAČA NAPUSTILO ZVEZDU, A RADULJICA? Oglasio se direktor Zvezde o iskusnom centru!

Autor Milutin Vujičić

Miroslav Raduljica ima ugovor na još godinu dana sa Crvenom zvezdom.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda Meridianbet je ovog leta napravila veliku rekonstrukciju, ali ona još nije završena. Došlo je čak devet pojačanja, dok je isto toliko igrača i napustilo Mali Kalemegdan, a status pojedinih igrača je i dalje nerešen. To se pre svega odnosi na iskusnog centra Miroslava Raduljicu koji je letos potpisao dvogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, a sudeći po minutaži koju je imao lane - deluje da u klubu ne računaju na njega.

Bivši reprezentativac Srbije je većinu utakmica proveo "u civilu" kraj terena, tako da je u ABA ligi igrao na svega pet utakmica (ukupno 32 minuta na parketu), dok je triput zabeležio minutažu u Evroligi. Nije ostvario ulogu ni kod Jovanovića ni kod Ivanovića, tako da se postavlja pitanje kakav je plan sa njim?

"Raduljica ima važeći ugovor sa Crvenom zvezdom. Da budem iskren, na Dušku Ivanoviću je odluka... Nikola Ivanović je otišao u Moskvu, poslao sam mu poruku da mu čestitam na tome, tako da to je tim (...)Igrao je Raduljica sa Teom stvarno dobro u reprezentaciji. Duško odlučuje. On ima važeći ugovor sa Zvezdom", kazao je sportski direktor crveno-belih Milan Dozet tokom gostovanja u podkastu "Miljanov korner" u kome je takođe otkrio da je Zvezda spremna da krene po Nikolu Kalinića, dok je potvrdio i da je bilo kontakata sa Nikolom Mirotićem.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Podsetimo, Raduljica (35, 213 cm) je došao u Crvenu zvezdu nakon pet godina igranja u Kini, dok je prethodno imao iskustvo iz NBA i Evrolige. Takođe, igrao je za Partizan, tako da su Delije napravile izuzetak i nisu pravile problem pri njegovom dolasku u crveno-beli tabor.

"Ugovor s našim košarkaškim klubom potpisao je Miroslav Raduljica. On je, između ostalog, i bivši košarkaš Partizana. Kao što je poznato, u fudbalu smo pre sad već dosta godina uveli pravilo da igrači koji su igrali za seniorski tim Partizana nisu dobrodošli u naš klub. Za ostale sportove, pa i košarku, neretsko smo imali više razumevanja jer su takve situacije bile učestale i fond sportista je daleko manji. Obavili smo razgovor sa upravom kluba i dogovorili da nećemo praviti problem pri dolasku Raduljice, ali smo tražili da pravilo iz fudbala postane pravilo i za košarku. Napravljen je dogovor i ubuduće igrači koji su igrali za seniorski tim Partizana neće biti dovođeni u naš klub (ovo se odnosi na domaće igrače koji mogu da razumeju naše rivalstvo. A za potencijalne strance ćemo ići od slučaja do slučaja). U narednom periodu nećemo opširnije na ovu i druge ideološke teme, čime ćemo probati da približimo naše stavove ljudima koji nisu u dovoljnoj meri upoznati sa istima", pisalo je u saopštenju "Delija".

Podsetimo, Crvena zvezda je ovog leta dovela Dejana Davidovca, Marka Simonovića, Miloša Teodosića, Adama Hangu, Majka Tobija, Džoela Bolomboja, Rokasa Gidraitisa, Šabaza Napira i Jaga dos Santosa, dok su otišli Stefan Marković, Luka Vildoza, Džon Holand, Ben Bentil, Hasan Martin, Ognjen Dobrić, Fakundo Kampaco, Filip Petrušev i Nikola Ivanović. Takođe, Nikola Topić ide na pozajmicu.

BONUS VIDEO: