NEVEROVATNO

ON JE U ZVEZDI KADIO SVLAČIONICU PRED MEČEVE: "Uđem, vidim dim, znam da niko ne puši, a onda mi kažu..."

Autor Nemanja Stanojčić

Milan Dozet otkrio je i šta je bio ritual Džona Holanda pred mečeve Crvene zvezde.

Izvor: MN Press

Džon Holand (34) otišao je iz Crvene zvezde, potpisao je za Hapoel Tel Aviv i tamo će nastaviti karijeru. Ono što niko nije znao jeste jedan njegov poseban ritual koji je imao pred mečeve srpskog tima - kadio je svlačionicu! Detalje toga otkrio je sportski direktor Milan Dozet.

Sasvim slučajno je to primetio. "Jednom sam na početku sezone ušao u svlačionicu, igrači su već bili na zagrevanju i vidim neki dim unutra. Znam da niko ne puši, ne znam šta se dešava. Pitam Miću fizioterapeuta šta se dešava i dobijem odgovor da je Holand kadio svlačionicu. Ulazim drugu, treću utakmicu i vidim ga da pali neke trave, ide od jednog do drugog igrača, za sreću. Ceo tim je to prihvatio, doprinelo je to nekoj pozitivnoj atmosferi", ispričao je Dozet u podkastu "Miljanov korner".

Nije imao veliku minutažu, mada je bilo utakmica u kojima je "eksplodirao" poput duela sa Olimpijakosom kada je srušio finalistu Evrolige. "Duško odlučuje o tome ko igra, ima on dobar šut i za tri i iz izlaznih kretnji, problem je bio što na toj poziciji nije mogao da se trpi igrač koji slabije igra u odbrani. Zato su Lazarević i Lazić više igrali, zato je imao manju minutažu. Najpozitivniji je bio na treningu, davao maksimum i stvarno sam pozitivno iznenađen. Imao je i specifičan pozdrav sa svakim saigračem."

Prokomentarisao je i njegov odlazak, kao i transfer Bena Bentila i Hasana Martina koji su otišli u Japan. "Džon je otišao u Hapoel, Ben i Hasan u Japan. Kada smo tražili pojačanja prošle sezone, oni su bili najbolje opcije koje smo imali u tom trenutku. Holand je igrač neverovatne energije, videlo se to na nekim mečevima u 'Pioniru'. Ne igra 5-6 utakmica, sedi sa strane i onda publika traži od Duška da ga uvede u igru. Prepoznali su i navijači njegovu pozitivnu energiju", zaključio je Dozet.

BONUS VIDEO: