Košarka

RUS BEŽI IZ MOSKVE - HULIGANI GA PRETUKLI! Bio je najbolji strelac Evrolige, zaboravili ste ga?

Autor Nemanja Stanojčić

Aleksej Šved mogao bi da se vrati u Evroligu.

Izvor: Profimedia

Aleksej Šved (34) neće više da igra za CSKA iz Moskve. Odlučio je da ne potpiše novi ugovor sa ruskim velikanom i da potraži novi klub. Izgleda da se sve promenilo posle nedavnog skandala. Tada ga je grupa huligana napala i pretukla ga. Verovatno je to i uticalo na želju da pobegne iz Rusije.

Šved je jedan od najboljih strelaca u istoriji Evrolig,e dva puta je dobijao nagradu "Alfonso Ford" koja se dodeljuje igraču koji je dao najviše poena. Već su se javili neki zainteresovani timovi, čak je i on sam u intervjuu rekao da je razgovarao sa Olimpijakosom. Ispričao je u razgovoru sa ruskim medijima i da ima dve opcije - ponude iz Evrolige i iz Kine.

Karijeru je počeo upravo u ekipi CSKA i tamo je igrao od 2006. do 2012. godine, uz pozajmice u Himki i Dinamo iz Moskve. Posle toga otišao je u NBA i igrao za Minesotu, Filadelfiju, Hjuston i Njujork, a onda se 2015. godine vratio u Evroligu. Potpisao je za Himki i posle šest sezona u tom timu vratio se u redove "armejaca". Najveći uspeh u karijeri ostvario je 2008. godine kada je osvojio Evroligu.

 BONUS VIDEO: