GOTOVO

KUM "UKRAO" OBRADOVIĆU JOŠ JEDNO POJAČANJE! Partizan ga gledao, Fenerbahče ga doveo iz NBA!

Autor Nemanja Stanojčić

Raul Neto će karijeru nastaviti u Fenerbahčeu.

Izvor: Profimedia

Raul Neto (31) ne dolazi u Partizan, potpisao je ugovor sa Fenerbahčeom. Brazilski organizator igre bio je na meti Željka Obradovića, viđen je bio kao zamena za Dantea Egzuma (Dalas), ali će umesto toga otići u Istanbu. Dimitris Itudis, inače kum trofejnog srpskog stručnjaka, tako mu je "ukrao" još jednog plejmejkera.

Pre nekoliko nedelja nastao je haos kada je Fenerbahče doveo Jama Madara, a sada je Itudis angažovao još jednog pleja kog je hteo beogradski tim. Prvobitna ideja Fenera bio je Kostas Slukas, ali je on izdao Olimpijakos i potpisao za Panatinaikos, pa je onda u tim stigao prvo Madar, pa onda i Neto. Nik Kalates odlazi i to najverovatnije u Armani.

Neto je potpisao ugovor na 1+1 sezonu i nije prvi put da je u Evropi. Karijeru počeo u domovini u klubu Minas, posle toga je 2011. godine došao u Španiju i potpisao za Gipuskou. Zadržao se tamo tri sezone, otišao je u Mursiju zatim i posle samo jedne sezone otišao u NBA. Potpisao je za Jutu, pa se posle četiri godine preselio u Filadelfiju. Igrao je samo jednu sezonu za Seventisikserse, pa je 2020. potpisao za Vašington, a onda je otšao u Klivlend i tamo mu je nedavno istekao jednogodišnji ugovor tako da je kao slobodan agent došao u Tursku.

BONUS VIDEO: