BLIZU JE

OBRT! ŽELJKO KONAČNO DOBIJA PLEJMEJKERA: Ne ide kod Mirotića, stiže u Partizan!

Autor Nemanja Stanojčić

Nik Kalates navodno je najbliži potpisu za Partizan.

Izvor: MN Press

Nik Kalates (34) dolazi u Partizan! Kako javlja košarkaški portal "Eurohoops" grčki plejmejker najbliži je potpisu za srpski tim. Fenerbahče je doveo Raula Neta, pre njega Jama Madara i jasno je da za Grka više nema mesta u turskom timu i da je na izlaznim vratima. Već neko vreme piše se o njegovom odlasku i sada je situacija blizu razrešenja.

Interesovanje je pokazao Armani, ali izgleda da se italijanski tim predomislio. "Tim iz Milana nije u pregovorima sa Kalatesom, jer već imaju Kevina Pangosa pod ugovorom. Nik je blizu dogovora sa Partizanom", navodi se u tekstu. Izgleda da će najbolji asistent u istoriji Evrolige doći u Humsku. Nije tajna da je crno-belima neopohdan organizator igre posle odlaska Dantea Egzuma i Madara. Prva meta bio je Kostas Slukas koji je na kraju otišao u Panatinaikos, a sada bi mogao da stigne njegov sunarodnik.

Karijeru je Kalates počeo upravo kod Željka Obradovića u Panatinaikosu 2009. godine i zajedno su osvojili titulu u Evroligi. Baš kada je Srbin otišao sa klupe grčkog velikana, tada je i Nik promenio klub i otišao u Lokomotivu Kubanj. Onda se oprobao u NBA ligi, potpisao je za Memfis i posle dve sezone se vratio u Evropu. Potpisao je za Panatinaikos i posle pet godina u klubu otišao je u Barselonu, pa je u avgustu prošle godine došao u Fenerbahče. Očigledno je da postoji neslaganje sa trenerom Dimitrisom Itudisom, pošto se nije našao ni na spisku reprezentacije Grčke čiji selektor je upravo Itudis.

 BONUS VIDEO: