GOTOVO

PARTIZAN OSTAO BEZ NBA POJAČANJA: Neće u Evroligu, potpisao je novi ugovor!

Autor Nemanja Stanojčić

NBA centar Nimijas Kveta ipak neće doći u Partizan, pošto je potpisao ugovor sa Sakramentom.

Izvor: Profimedia

Partizan neće dobiti NBA centra kog je pikirao, pošto je Nimijas Kveta (24) potpisao novi ugovor sa Sakramentom. Stigla je i zvanična potvrda od strane kluba, nije saopšteno kolika je dužina ugovora, ali je jasno da će portugalski košarkaš ipak ostati u najjačoj ligi sveta i to u timu koji ga je draftovao.

Kveta je odabran kao 39. pik na draftu 2021. godine, ali je mnogo više vremena proveo u Razvojnoj ligi u timu Stokton Kingsa. Izgleda da Majk Braun želi da mu da šansu da se oproba i u društvu najboljih i da će u predstojećoj sezoni dobiti više prilika. Igrao je u Letnjoj ligi i ostavio je dobar utisak. Rođen je u Portugalu, karijeru je počeo u Barierenseu, pa je igrao i za Benfiku.

Željko Obradović traži pojačanje na "petici" posle odlaska Matijasa Lesora. Spekuliše se o mnogim imenima, a nedavno su se pojavila još dva. Fredi Gilespi koji je igrao za Bajern prošle sezone i Džejlen Rejnolds koji trenutno nosi dres Uniksa. "Željko je toliko drugo trener, siguran sam da će on naći nekoga da se uklopi u njegov sistem i da nastavimo zajedno kao klub. Centarska pozicija je veoma važna kod Obradovića, brzina donošenja odluka, bilo je to važno u svim njegovim sistemima. Sa Veselim, Judom, Batist, siguran sam da gleda sve, šta donosi na obe strane terena i doneće pravu odluku, da li dvojica centara, jedan ili kako god, biće prava odluka", poručio je Zek Ledej.

BONUS VIDEO: