POTVRĐENO

OTKAZANA UTAKMICA U ZAGREBU! Dinamo HITNO objavio saopštenje: "Vratićemo novac"

Autor Marina Periškić

Zbog ubistva navijača u Grčkoj otkazana je utakmica KK Dinama i grčkog Panatinaikosa.

Izvor: YouTube/screenshot/HKS

Tragična smrt navijača AEK-a u Grčkoj nakon krvavog pira i sukoba zagrebačkih huligana sa pristalicama domaćeg tima rezultirala je odlaganjem Dinamove utakmice 3. kola kvalifikacija Lige šampiona. Ne samo da je odložena fudbalska utakmica, nego je i košarkaški klub Panatinaikosa otkazao utakmicu protiv KK Dinamo, koja je bila zakazana za 8. septembar.

Kako su javili čelnici grčkog tima, utakmica je otkaza zbog nereda koji su se desili u Atini, u kojima je nastaradao navijač AEK-a. Posle ovakve odluke oglasio se i košarkaški klub iz Zagreba koji je osudio sve što se dogodilo  grčkoj prestonici i izrazio je saučešće pordicama žrtava, uz isticanje da postoji nulta tolerancija za nasilje i nerede.

Iz kluba su saopštili i da će vratiti novac svima koji su kupili karte. "Sa Panatinaikosom i u dalje ostajemo u kvalitetnom partnerskom odnosu. Porodici poginulog navijača izražavamo iskreno saučešće i s velikim žaljenjem gledamo na tragediju koja se dogodila. U svakom sportu, pa tako i našem, postoji nulta tolerancija na nasilje i nerede. Brojnim navijačima i ljubiteljima košarke koji su već kupili ulaznice za ovu utakmicu, u najkraćem mogućem periodu biće izvršen povrat novca", stoji u saopštenju KK Dinama.

BONUS VIDEO: