Težak poraz!

SRBIJA PROKOCKALA 12 POENA I OSTALA BEZ POLUFINALA! Drama u Skoplju - šut sa pola nije ušao!

Autor Dušan Ninković

Mladi reprezentativci Srbije imali dvocifrenu prednost u trećoj deonici, pa ispali sa Evropskog prvenstva za igrače do 16 godina.

Izvor: YouTube/FIBA - The Basketball Channel/Printscreen

Košarkaška reprezentacija Srbije za igrače do 16 godina završila je učešće na Evropskom prvenstvu porazom Litvanije (66:63) u četvrtfinalu! Iako je na poluvremenu imala sedam, a u trećoj deonici i 12 poena prednosti, Srbija nije uspela da stigne u polufinale Evropskog prvenstva koje se igra u Skoplju, najviše zahvaljujući izuzetno efikasnoj igri Litvanaca u poslednjem periodu utakmice.

I pored toga mladi reprezentativci Srbije su imali priliku za pobedu. Nakon što je Buika pogodio oba slobodna bacanja, Srbija je imala sekundu i po za poslednji šut na meču, ali sa polovine terena nismo uspeli da postignemo trojku koja bi meč odvela u produžetke.

Zato će u polufinalu Evropskog prvenstva igrati Litvanci, koji će protiv Španaca odmeriti snage za mesto u finalu. Srbiji predstoji razigravanje za plsman od petog do osmog mesta, što je samo utešna nagrada nakon poraza u meču koji je lako mogao da bude i dobijen.

U poraženom timu bolji od ostalih bio je Petar Radović sa 11 poena, dok je Stefan Marjanović dodao 10. Blizu dvocifrenog učinka bili su Andrej Bjelić i Ognjen Srzentić koji su ubacili po devet poena na meču sa Litvancima. Sa druge strane, Litvanija je imala izuzetno dobro raspoloženog Dovidasa Buiku koji je postigao 23 poena na ovom meču!

BONUS VIDEO: