Košarka

PARTIZANOVA BOMBA KOJA ĆE ZATRESTI EVROPU! Grlio Željka Obradovića, a sada dolazi kod njega?

Autor Mladen Šolak

Partizan zainteresovan za jednog od najboljih igrača Evrolige.

Izvor: YouTube/BC Partizan TV

Partizan se raspituje za Majka Džejmsa, objavio je specijalizovani portal "Eurohoops". Poznati američki as i jedan od najboljih igrača Evrolige rastaje sa sa Monakom i navodno je već rekao agentima da urade sve šta mogu da bi njegov ugovor bio raskinut. Rasplet te situacije iščekuju Olimpijakos, ali i crno-beli, koje je bivši NBA as lično pozdravio uoči međusobne utakmice u kneževini prošle sezone, uz srdačan pozdrav i zagrljaj sa trenerom Željkom Obradovićem.

Džejms je godinama lider Monaka sa kojim je u uzastopnim sezonama igrao u plej-ofu Evrolige, a prethodno je nastupao za Bruklin Netse i CSKA Moskvu. Iz godine u godinu potvrđivao je svoj status jednog od najboljih napadača na kontinentu i njegovim potpisom crno-beli bi napravili paklen bekovski tandem, Kevin Panter - Majk Džejms. Verovatno i najubojitiji u Evropi!

Džejms je prethodnih sezona sarađivao sa Sašom Obradovićem, koji je nalazio način da nekad i istrpi Amerikanca, znajući da je klub ipak mnogo dobijao od Amerikanca, uprkos nekad teškom karakteru i raspravama na tajm-autima. Ako bi došao u Partizan, crno-beli bi verovatno zaokružili liderski trio spoljne linije - Panter, Džejms - Pi-Džej Dožer, čiji dolazak u Partizan iz NBA lige se takođe već posmatra kao završena stvar.

Iako crno-beli još sklapaju ekipu, Džejmsovim potpisom bilo bi jasno da bi ponovo "pucali" na najviše ciljeve i da bi imali tim koji bi bio u stanju da napadne titulu prvaka Evrope. Bez obzira na neuspešnu sagu sa Nikolom Mirotićem, koja uveliko postaje prošlost. Željko Obradović i saradnici okrenuti su novim rešenjima, a ona su očigledno podjednako zvučna kao i ime crnogorskog košarkaša.

Podsetimo, ovog leta u Partizan su došli kombo-bek Ognjen Jaramaz, povratnik iz Bajerna, kao i krilo Panatinaikosa, Mateuš Ponitka. Sa druge strane, Obradovićev tim napustili su plejmejkeri Jam Madar (Fenerbahče), Dante Egzum (Dalas), krilo Janis Papapetru (Panatinaikos) i centar Matijas Lesor (takođe PAO).

BONUS VIDEO: