Jasno!

ZAŠTO JE KEVIN PANTER OSTAO U PARTIZANU? Bivši as crno-belih otkrio: "Druga je priča u Realu i Barseloni!"

Autor Dušan Ninković

Legendarni košarkaš Partizana ispričao je zašto Kevin Panter ostaje u Beogradu i predvodi crno-bele i u novoj sezoni.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić/Youtube/Jao Mile podcast

Košarkaški klub Partizan uspeo je da se izbori sa najbogatijim evropskim timovima i da kapitenu Kevinu Panteru produži ugovor - iako se pričalo da su Panatinaikos i Barselona bili veoma blizu da ga odvedu iz Beograda. Jedan od najboljih bekova Evrope ostaće u srpskoj košarci i nastaviti da radi sa Željkom Obradovićem, a nekadašnji igrač crno-belih Ivo Nakić otkriva šta bi mogao da bude glavni razlog za to.

Legendarni košarkaš koji je svojevremeno nosio dres Partizana gostovao je u podkastu "Jao Mile" bivšeg srpskog košarkaša Mileta Ilića i tom prilikom prisetio se nekih anegdota iz igračke karijere. Bilo je reči i o trenutnoj situaciji u evropskoj košarci, pa je Nakić veoma ozbiljno analizirao Panterovu odluku da ostane u Partizanu i u narednoj sezoni kao kapiten povede crno-bele ka još boljim rezultatima u Evroligi.

Nakić, koji je dva puta bio šampion Evrope u dresu Cibone, a zatim je osvojio evropsku titulu i sa Partizanom, ističe da je Kevin Panter prepoznao da u Barseloni, Realu, Panatinaikosu ili drugim timovima tog nivoa ne bi mogao da bude lider!

"Imaju neki cilj, neki plan, imaju neki motiv da dođu ovde. I onda idu dalje, normalno. Recimo taj Panter, on je verovatno osetio da ovde ima lidersku poziciju, da ga navijači vole, da mu je trener našao pravu ulogu. Mislim da njemu ništa ne fali ovde. Da je otišao u Barselonu ili da je otišao, ne znam, u neki klub ja nisam siguran da bi imao ovu ulogu, ovaj status i da bi igrao ovako", rekao je Ivo Nakić i dodao: "Pre Partizana nije igrao ovako. Druga je priča u Milanu, druga je priča u Realu, druga je priča u Barseloni. Tamo si jedan od mnogih. Tamo radiš ono što ti se kaže u smislu, tamo si ipak... Imaš malo veću konkurenciju, roster ima 17 ili 18 igrača tako da si često i van tima. U Realu po pet ili šest igrača sedi uvek sa strane. To su sad odluke igrača. Ko god da ostane, meni se sviđa da je ostao, da je osetio da ovde može još napredovati i da ovde se oseća dobro.

Podsećamo, Kevin Panter rođen je u Bronksu, jednom od najpoznatijih delova Njujorka. Ipak, njegova profesionalna karijera vezana je za Evropu, nakon što 2016. godine nije izabran na NBA draftu. Igrao je za Lavrio, AEK iz Atine, Virtus iz Bolonje, Olimpijakos, Crvenu zvezdu, Olimpiju iz Milana i Partizan, u kojem nastupa od leta 2021. godine. 

BONUS VIDEO: