GOTOVO

PARTIZAN IMA NOVOG AMERIKANCA! Igra na TRI pozicije, objasnili i kako se njegovo prezime izgovara

Autor Milutin Vujičić

Partizan je potvrdio da je potpisao jednogodišnji ugovor sa Amerikancem čije se prezime izgovara "Doužer", objavili su crno-beli.

Izvor: Profimedia

Nakon što je Pi Džej Doužer (ili ako više volite Dozir) potvrdio da dolazi u Partizan, sada su se i crno-beli oglasili saopštenjem i objasnili da je Amerikanac već uzeo broj "35". Sa njim je potpisan ugovor do kraja sezone i nema nikakve sumnje da će biti od velike pomoći timu Željka Obradovića, posebno zbog polivalentnosti. Prvenstveno, Doužer je tokom karijere igrao kao plejmejker, ali može da odgovori na izazove na sve tri spoljne pozicije.

"Ovo je moj prvi put da zapravo napuštam Sjedinjene Države i zbog toga sam u početku bio malo nervozan. Ipak, kako sam o gradu čuo samo lepe stvari, nervoza je veoma brzo prerasla u uzbuđenja. O klubu sam čuo da je najbolje mesto za igru sa najboljim trenerom, zbog čega se veoma radujem da ću igrati za takav klub i takvog trenera", kazao je Doužer.

"Pozicija koju najviše volim je ona sa koje najviše mogu da pomognem svom timu. Sa velikim samopouzdranjem igram na sve tri pozicije i ponosan sam zbog toga", istakao je Doužer i osvrnuo se na navijače crno-belih: "Veoma sam uzbuđen da igram pred navijačima za koje sam čuo da su najbolji koje košarka širom sveta može da ponudi. Doneću mnogo strasti i uzbuđenja u igru našeg tima".

Doužer ima 26 godina i tokom svoje karijere igrao je za Oklahomu, Boston, Denver i Sakramento, a dosta vremena proveo je i u filijalama ovih klubova. Tokom tri sezone u Nagetsima, igrao je i sa Nikolom Jokićem, koga je sigurno zvao za savet kada je dobio poziv iz Beograda.

BONUS VIDEO: