Brutalna izjava!

DUŠKO JE NAJGORI, KOD NJEGA JE SAMO ŠVED SREĆAN! Ivanović već trenirao Rusa, a Amerikanac BESNEO!

Autor Dušan Ninković

Zbog saradnje Duška Ivanovića i Alekseja Šveda u Himkiju američki bek Džejkob Pulen ne podnosi trenera Crvene zvezde.

Izvor: MN Press/MONDO/Stefan Stojanovć

Crvena zvezda je zainteresovana za ruskog košarkaša Alekseja Šveda, a i on je "namignuo" ka Beogradu komentarom na Instagramu. Navijači crveno-belih žele da u evropskoj košarci eksplodira bomba - što bi Švedov potpis svakako bio - a važan adut u dovođenju Rusa u Beograd mogao bi da bude trener Duško Ivanović. Iskusni stručnjak već je radio sa Švedom dok je sa klupe vodio Himki.

Njih dvojica su tada bili zadovoljni međusobnom saradnjom, a Ivanović je i u poslednjem mandatu u Baskoniji uputio poziv ruskom beku. Želeo ga je opet u timu, kako bi "otključao" njegov ofanzivni potencijal, ali do dogovora nije došlo. Ostalo je da su Ivanović i Šved sarađivali samo u Himkiju, a ta sezona je užasno iskustvo za Džejkoba Pulena koji je pre nekoliko godina otvorio dušu o svemu što mu se desilo.

"Trenutna situacija je takva da je Duško najgori trener za koejg sam ikad igrao. Nije me želeo u timu tokom čitave sezone, iako nisam prekršio pravila ili uradio nešto loše. Samo me je sklonio. Voleo bih da nikad nisam potpisao da igram za njega. Cele sezone nije imao kontrolu nad timom, samo je pustio Šveda da radi šta hoće i šutira 30 puta po utakmici. Nijedan drugi igrač u timu nije bio srećan što je ovde", rekao je svojevremeno Džejkob Pulen za "Rsport".

Američki košarkaš je tada istakao da mu je bilo lepo u Rusiji i da bi voleo da se vrati u klub za narednu sezonu ukoliko se promeni trener, kako bi ekipi pomogao i na evroligaškom nivou. Ipak, njegova karijera je krenula čudnim putem - potpisao je za Filadelfiju, igrao za njihov razvojni tim, a zatim se našao u našem regionu.

Bek koji je sezonu 2015/16 već proveo u Cedeviti imao je priliku da ponovo iskusi kako je igrati na Balkanu. Obukao je dres Širokog Brijega, zatim igrao za Afjon u Turskoj, pa Cedevitu i Mornar pre nego što je stigao do Kuvajta.

BONUS VIDEO: