Kraj!

ŠOK - MARINA MALJKOVIĆ PODNELA OSTAVKU! Osvojila Evropu, pa rešila da ode!

Autor Dušan Ninković

Rastanak selektorske Srbije i Fenerbahčea koji je vodila do evropske titule.

Izvor: MN Press

Nakon što je osvojila jedan od najvažnijih trofeja u karijeri, Marina Maljković je donela šokantnu odluku - podnela je ostavku na mesto šefa stručnog štaba u turskom Fenerbahčeu. Iako je selektorka Srbije imala potpisan ugovor i za narednu sezonu nakon što je osvojila Evroligu, ona je klub obavestila da želi raskid saradnje, do čega je i došlo nakon razgovora dve strane.

Marina je odluku o napuštanju turskog kluba donela iako je tokom leta u ekipu stiglo nekoliko veoma kvalitetnih košarkašica, a među njima i potencijalne reprezentativke Srbije Ivon Anderson i Nikolina Milić. Sve je obećavalo još jednu uspešnu sezonu, ali se dogodio rastanak za koji u Turskoj tvrde da ne znaju razloge!

"S obzirom na to da Marina Maljković ima ugovor sa našim klubom za sezonu 2023/24, sa njom je urađeno novo strukturiranje i planiranje našeg tima. Međutim, Marina Maljković je 21. avgust obavestila klub da želi da podnese ostavku na funkciju bez ikakvog opravdanog razloga. U skladu sa ovom odlukom, njen ugovor je raskinut. Zahvaljujemo se Marini na uloženom trudu u sezoni 2022/23, koja je završena trofejima u Evroligi i domaćem šampionatu i želimo joj uspeh u daljoj karijeri", stoji u zvaničnom saopštenju.

Marina Maljković je u aprilu 2022. godine preuzela Fenerbahče i vodila je turskog velikana do prve titule u Evroligi. Takođe, Fenerbahče je pod njenom komandom osvojio titulu i u Turskoj, ali očigledno to nije bilo dovoljno da dugogodišnja selektorka Srbije ostane na klupi tima iz Istanbula.

BONUS VIDEO: