Košarka

RADULJICA OTIŠAO IZ CRVENE ZVEZDE! Stigla POTVRDA - otkriveno i gde ide!

Autor Nemanja Stanojčić

Miroslav Raduljica više nije igrač Crvene zvezde.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Miroslav Raduljica (35) više nije košarkaš Crvene zvezde. Srpski klub se oglasio i potvrdio da iskusni centar neće nositi crveno-beli dres u predstojećoj sezoni. Došlo je do sporazumnog raskida saradnje, što se i moglo očekivati s obzirom na broj igrača u sastavu, posebno na pozicijama u reketu.

"Miroslav je u Crvenu zvezdu stigao kao bivši kapiten reprezentacije Srbije početkom septembra 2022.godine, a svojim ponašanjem na terenu i van njega, dostojno je i pošteno ispunjavao svoje obaveze i nosio crveno-beli dres. Sa Crvenom zvezdom je osvojio dva trofeja u prošloj takmičarskoj sezoni, a svoju izuzetno bogatu karijeru Miroslav nastavlja u Grčkoj, a klub mu ovom prilikom želi mnogo zdravlja i sportskih uspeha u nastavku karijere", navodi se u saopštenju.

Njegov novi klub biće grčki Marusi. Prošle sezone Raduljica je u ABA ligi odigrao ukupno pet utakmica i beležio je 3,4 poena. U Evroligi je odigrao ukupno tri utakmice, protiv Panatinaikosa je dao tri poena, dok je protiv Reala i Armanija bio bez poena. "Ja sam normalna osoba, kada sam bio u Partizanu nikoga nisam vređao ni u timu ni van tima. Ljudi to razumeju. Zaustavljaju me komšije i kažu mi 'Nije trebalo da potpišeš za Zvezdu, ali to je u redu, igrao si toliko godina za reprezentaciju'", ispričao je Raduljica u jednom od intervjua.

Crveno-beli do sada su doveli devet pojačanja, u klub su stigli Šabaz Nejpir, Miloš Teodosić, Mateuš Jago dos Santos, Rokas Gidraitis, Adam Hanga, Dejan Davidovac, Džoel Bolomboj, Majk Tobi i Marko Simonović. Takođe, novi ugovor potpisani su sa kapitenom Brankom Lazićem, univerzalcem Stefanom Lazarevićem i iskusnim centrom Ognjenom Kuzmićem.

BONUS VIDEO: