DOBRO JE!

SIMANIĆ NAPRAVIO PRVE KORAKE POSLE OPERACIJE! Najnovije informacije o stanju srpskog košarkaša, otkriven plan za dalje

Autor Milutin Vujičić

Boriša Simanić je sve bolje nakon dve operacije u Manili.

Izvor: Profimedia/VCG 111451745104

Košarkaški reprezentativac Srbije Boriša Simanić uspešno se oporavlja posle dve operacije u Manili, piše "Kurir". Cela Srbija bila je zabrinuta za njega zbog toga što je hitno hospitalizovan i operisan posle jednog nezgodnog udarca na meču protiv Južnog Sudana, a posebno nakon informacija da je zbog komplikacija morao da mu bude odstranjen jedan bubreg.

Srećom, najveća kriza je prošla i njegovo "zdravstveno stanje se značajno poboljšalo, pa je izašao sa intenzivne nege i pebačen je na odeljenje". Redovno ga posećuje doktor naše reprezentacije Dragan Radovanović, a pozitivna vest je i da je danas uz pomoć njega i fizioterapeuta državnog tima napravio i prve korake posle operacije.

Takođe, prati se njegov dalji oporavak i pravi se polako plan za transport u Beograd gde bi trebalo da nastavi dalje lečenje, a kako je doktor Moma Jakovljević izjavio za MONDO - veruje se da će moći da nastavi košarkašku karijeru. "Ova sezona je za njega završena. Ali, posle pet-šest meseci, moći će da se bavi košarkom. Bubreg je parni organ, tako da će sa jednim bubregom moći da živi i da ga čuva od upala i drugih problema. Biće kontrola za otprilike pola godine u bolnici 'Dragiša Mišović' kod nas, možda bude i ranije", izjavio je Jakovljević.

U međuvremenu, pojavila se i prva fotografija Simanića iz bolnice, a uoči utakmice Srbije sa Litvanijom poslao je poruku svojim saigračima i poželeo im sreću, pa kapiten Bogdan Bogdanović ističe i da je to bila dodatna motivacija za sve da odigraju najbolji meč na turniru i plasiraju se u polufinale.

BONUS VIDEO: