UŽIVO!

LUDNICA! NEMCI PREŽIVELI - BERTANS PROMAŠIO POBEDU: Šreder igrao najgori meč u životu, ali idu u polufinale!

Autor Milutin Vujičić

Nemačka i Sjedinjene Američke Države boriće se za mesto u finalu Mundobasketa.

Izvor: Sportklub/Screenshot

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva na Filipinima i danas od 14 časova će saznati ime svog narednog protivnika - da li će to biti Slovenija ili Kanada - međutim, i te kako motrimo na drugi deo kostura. Sada znamo da će se reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država za finale boriti protiv Nemačke!

Gledali smo ludu utakmicu u kojoj je Nemačka slavila 81:79 (13:16, 23:18, 26:25, 19:20) uprkos katastrofalnoj partiji Denisa Šredera, čija tragična igra ih nije na kraju koštala pobede. Igrao je užasno čitav susret, potom je upropastio i poslednji napad svog tima što je omogućilo Letoniji šut za pobedu, međutim Davis Bertans nije pogodio. Ostala je lopta na obruču, a zbog toga je bivši košarkaš Partizana završio u suzama.

Verovali li ne, ali Šreder, koji je najbolji igrač Nemačke na ovom turniru, u prvom poluvremenu je šutirao 0/9, potom je to u trećoj četvrtini "popravio" na 2/17, da bi susret na kraju završio sa 4/26. I nije samo to bilo problematično, donosio je loše odluke na terenu, gubio loptu, napravio čak i tehničku grešku, ali i "vratio" Letonce u igru tako što je odlučio da igra sam. Uzeo je loptu u ruke i žarko želeo da bude heroj, ali nijedan od pokušaja u poslednja dva minuta nije doneo poene Nemačkoj, tako da su morali da se uzdaju u druge igrače - i da će Letonija promašiti.

Sjajan meč odigrali su Vagneri - oporavljeni Franc je ubacio 16 poena uz osam skokova, dok je Moric dodao 12 i nekoliko sjajnih poteza u odbrani. Obst je dodao 13, a još je Timan bio dvocifren sa 10.

Što se tiče Letonije, najbolji igrač tima bio je Arturrs Žagars sa 24 poena, Davis Bertans je dodao 20 uz šest ubačenih trojki, dok je Rolands Šmits imao 14. Sve ovo ipak je bilo malo da bi oslabljena Letonija - bez najboljeg igrača Kristapsa Porzinginsa - pobedila daleko jaču Nemačku. A bila je tako blizu...

BONUS VIDEO: