MB08

NAJBOLJA SRBIJA OD SALETOVE 2016. GODINE! Edin i Miloš u "Šestoj ličnoj": Ovako smo razbili Litvaniju!

Autor Milutin Vujičić

Poslušajte novu epizodu podkasta "Šesta lična" u kojoj su Edin Avdić i Miloš Jovanović analizirali pobedu Srbije nad Litvanijom, kao i SAD nad Italijom.

Izvor: Mondo

Treća sreća, kaže naš narod! Prva dva "specijalna" ciklusa Šeste lične nisu bila previše srećna iskustva za reprezentaciju Srbije i nas koji je pratimo. U Kini 2019. desila se Argentina, a u Berlinu 2022. Italija. Ali, zato je sve nadoknađeno u Manili - "plavi" su u polufinalu!

Litvanija je došla na megdan Srbiji u izuzetnom raspoloženju, uzevši u obzir činjenicu da su samo dva dana pre pobedili Amerikance. Po sopstvenom priznanju, oni su četvrtfinalnom susretu prišli maksimalno ozbiljno, bez onog "lako ćemo", ali im to ništa nije vredelo. Bili smo mnogo bolji! Plesali su naši reprezentativci, predvođeni odličnim Bogdanom Bogdanovićem, koji je rano u utakmici isporučio "svoju kvotu". Nikola Milutinov potpuno je neutralisao Jonasa Valančijunasa, Stefan Jović povezao redove kako sam on zna i ume, a zlata vredan doprinos dali su i svi ostali - pogotovo Aleksa Avramović i Filip Petrušev.

Posebne pohvale zaslužuje i stručni štab. Bilo je nevere, bilo je i kritika, bilo je i onakvih i ovakvih partija, ali ovo juče bila je najbolja Srbija još od 2016, kada su "orlovi" Aleksandra Đorđevića torpedovali Australiju na ekstremno dominantan način. Pogotovo je impresivna bila timska odbrana, do te mere da su se čak i Litvanci zapitali je l' moguće da su pobedili Ameriku?

Kad smo kod Amerike, oni su svoje dominantno odradili. Dok vi gledate ili slušate ovaj podkast, poznati su i rezultati ostalih četvrtfinala. Nemamo neka očekivanja, samo nadanja - naravno, pre svega priželjkujemo pobedu Kanade koja bi Srbiju poslala pravo u Pariz! Ali pričaćemo o svemu. Polufinala su u petak, pa ko god dođe, dobro nam došaona megdan. Glavu gore, ima još da se igra! Slušamo se...

BONUS VIDEO: