PORUKA

BOGDAN SAM KAO DUH! GUDURA, MOŽEŠ TI TO JOŠ BOLJE! Srbija slavila finale, a Pešić OČITAO LEKCIJU ekipi u svlačionici

Autor Nemanja Stanojčić

Svetislav Pešić očitao lekciju u svlačionici posle pobede protiv Kanade.

Izvor: Printscreen/Sport klub

Srbija je uspela da pobedi Kanadu i da prođe u finale Mundobasketa 2023 (95:86). Selekcija krcata NBA košarkašiima zaustavljena je u polufinalu, a tim Svetislva Pešića očitao joj je lekciju, kao i Litvancima u četvrtfinalu.

Posle meča, nakon kratkog slavlja u svlačionici, selektor Pešić odmah je organizovao sastanak i održao kratak govor ekipi. Tokom njegovog obraćanja nije bilo euforije, skakanja, slavlja... Sve je bilo prilagođeno momentu, jer i Pešić i "orlovi" znaju da posao nije gotov, iako su tu i medalja i finale i plasman na Olimpijske igre... Pred našim timom je još 40 minuta košarke, a Pešić je odmah rekao šta traži da bude bolje.

Na prvom mestu, Pešiću je zasmetalo to što je bilo 17 izgubljenih lopti. "Zaštita lopte, tu da se iznese i ti si već otišao tamo, tako si dao četiri poena, to sad treba vežbati", počeo je Pešić i pokazao na Nikolu Jovića koji je potvrdio reči selektora.

Zatim se "Kari" obratio Marku Guduriću. "Treba se pripremiti u glavi, da ti ne uzimaju loptu. Jesmo pobedili? Jesmo. Dobro je što Bogdana nema ovde, ne može niko da mu uzme loptu, jer je navikao i sam je ko duh, dao je osam poena sam kao duh, ali je zadržao taj pritisak, jedan, dva i gotovo. To ti Gudura još bolje možeš da uradiš", kazao je Pešić.

Plan za subotu još nije napravljen "Da se odmorimo, odspavamo, da vidimo u subotu šta treba i kako", zaključio je Pešić. A onda, u nedelju je utakmica samo za uživanje - finale Mundobasketa!

 BONUS VIDEO: