Svi navijaju!

BODRIĆEMO SRBIJU DA BUDE ŠAMPION SVETA! Žoc uspeo DVA PUTA, sad šalje podršku u Manilu!

Autor Dušan Ninković

Trener košarkaša Partizana dao je izjavu posle plasmana "orlova" u finale Mundobasketa.

Izvor: Profimedia

Košarkaški klub Partizan odigrao je dve pripremne utakmice pred novu sezonu u Banjaluci - prvo protiv izraelskog Hapoela, zatim protiv Turk Telekoma, a iz Republike Srpske pratila su se i dešavanja na Filipinima. Crno-beli u Laktašima imali su prilike da isprate polufinale Svetskog prvenstva između reprezentacije Srbije i Kanade. Trener Partizana Željko Obradović dao je svoj komentar posle plasmana "orlova" u finale Mundobasketa, koje je na programu u nedelju od 14:40.

"U hotelu smo svi zajedno pratili, navijali, radovali se. Srbija je zasluženo došla do meča za titulu. Reprezentacija igra izvanredno i bodrićemo ih do samog kraja. Nadamo da se će biti šampioni sveta", istakao je Obradović.

Trener crno-belih je jedan od retkih koji je uspeo da podigne pehar svetskog šampionata i kao igrač i kao trener, a podizanje najvažnijih košarkaških trofeja za njega je rutina. Pored zlatnih medalja na Svetskim prvenstvima i kao igrač i kao trener Željko ima zlato sa Evropskog prvenstva 1997. godine, srebro sa Olimpijskih igara kao igrač 1988. godine, srebro sa Olimpijskih igara kao selektor 1996. godine i bronzu sa Evropskog prvenstva kao selektor 1999. godine! 

Reprezentacija naše zemlje osvajala je zlatne medalje na pet Svetskih prvenstava - počelo je davne 1970. godine u Ljubljani, nastavilo se 1978. godine u Manili, a poslednje jugoslovensko odličje bilo je baš 1990. godine kada je u pohodu učestvovao i Željko Obradović. Usledilo je osvajanje 1998. godine sa njim na klupi, a zatim je selektor Svetislav Pešić vodio SR Jugoslaviju do zlata u Indijanapolisu 2002. godine. Od tada čekamo najsjajnije odličje, ali i povratak na vrh liste jer smo trenutno izjednačeni sa Amerikancima koji takođe imaju pet zlatnih medalja! 

BONUS VIDEO: