Košarka

SLALI GA U PARTIZAN, A ZAVRŠIO KOD OBRADOVIĆEVOG KUMA: Fenerbahče ga uzeo, ali ga odmah ISPRATIO iz kluba!

Autor Mladen Šolak

Neobičan evroligaški transfer

Izvor: Profimedia

Letonski plejmejker Arturs Žagars potpisao je za Fenerbahče i tako ekspresno "naplatio" svoje sjajne igre na Mundobasketu u Manili, gde je uvršten u drugu idealnu petorku turnira.

Prema dogovoru sa Fenerbahčeom, u kojem će sarađivati sa Dimitrisom Itudisom, kumom Željka Obradovića, Žagars je predstojeću sezonu 2023/24 provesti na pozajmici u novoformiranom litvanskom timu "Vulvs", koji će se takmičiti u Evrokupu i čiji je vlasnik Gediminas Zijemelis, mada su novac uložili i legendarni litvanski košarkaši. Posle te sezone doći će u Istanbul i igraće dve godine za Fenerbahče, iako je Žanis Pejners javno slao poruku Partizanu da ga uzme.

Zajedno sa Žagarsom, za Vulvse će sledeće sezone igrati i bivši reprezentativac Srbije i nekadašnji centar Partizana Đorđe Gagić, a na poziciji "jedan" Letonac će deliti minutažu sa Litvancem Vajidasom Karinijauskasom, koji je na Mundobasketu bio jedan od heroja istorijske pobede protiv Amerike. Prošle sezone, on je igrao za Steauu.

Zanimljivo je da će Vulvsi funkcionisati tako što će im Dubai biti sedište i tamo će biti klupske kancelarije, mada nije precizirano da li to znači da će Žagars, Gagić i saigrači sledeće sezone igrati kao domaćini na Bliskom Istoku.