Košarka

SADA I ZVANIČNO - PEŠIĆEV LIDER SE VRATIO U EVROLIGU: Blistao na Mundobasketu, Španci ga masno platili!

Autor Marina Periškić

Srpski košarkaš Stefan Jović novi je igrač Valensije sa kojom je i zvanično potpisao dvogodišnji ugovor.

Izvor: Adria media group/ Dado Đilas

Srpski košarkaš Stefan Jović novi je igrač Valensije sa kojom je potpisao dvogodišnji ugovor, zvanično je saopštio klub. Posle izvanrednog leta sa reprezentacijom, Jović je doneo srebro sa Mundobasketa na Filipinima, te su dobre partije zapamitili i Španci koji su odmag zagrizli za srpskog plejmekera.

Valensija je platila Saragosi obeštećenje u iznosu od 250.000 evra da dovede Jovića. On je na šampionatu sveta u proseku beležio 5,9 poena, 5,6 asistencija i dva skoka. Kao jedan od najistaknutijih igrača privukao je pažnju evroligaša i nakon sezone odsustva iz elitnog takmičenja ponovo će igrati u Evroligi. 

Jović je u svojoj karijeri osvojio još tri medalje sa reprezentacijom Srbije. Pre ovog je imao još tri srebra i to na Svetskom prvenstvu 2014. godine, Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. i Eurobasketu 2017. godine. Srpski košarkaš je prošlu sezonu proveo u Saragosi gde je prosečno po utakmici postizao 8,7 poena uz 4,2 asistencije. Stefan Jović je u karijeri još igrao i za Slogu, Radnički iz Kragujevca, Crvenu zvezdu, minhenski Bajern, Himnki i Panatinaikos.

BONUS VIDEO: