Košarka

TO ME NIKAD NIJE INTERESOVALO! Željko Obradović o šok-porazu Partizana: Bio je potpuno sam, ovo je bio plan!

Autor Mladen Šolak

Trener Partizana o ispuštenoj pobedi u finalu ABA Superkupa.

Izvor: YouTube/ Budućnost VOLI

Posle poraza od Studentskog centra, trener Partizana Željko Obradović govorio je o završnici burnog meča, u kojem je njegov tim izgubio trojkom Borne Kapuste četiri sekunde pre kraja. Crno-beli su u poslednje četiri sekunde imali šut Frenka Kaminskog za izjednačenje, ali nije uspeo da pogodi. Partizan je tako izgubio u meču u kojem je imao osam poena prednosti u završnici.

"Mogli smo veoma lako da privedemo meč kraju, a onda smo napravili neke brzoplete odluke u napadu. Zatim smo im u odbrani dozvolili da se lako vrate u meč. Imali smo i posle tajm-auta zicer, ali pričati o zadnjem napadu i odbrani je nešto što me nikad nije preterano interesovalo. To nije bila improvizacija, pretpostavili smo kako će da reaguju, to je bilo jedno od rešenja, ne jedino. On (Kaminski) je bio praktično potpuno sam ispod koša, promašio je zicer, to je sastavni deo igre", rekao je Obradović.

Otkrio je trener crno-belih i problem sa povredom Mateuša Ponitke, koji ni u petak neće putovati sa ekipom na pripremni turnir u Atini, u organizaciji Panatinaikosa. "Ponitka je prošao pripreme sa nama, imao je povredu koja ga je sprečila da bude ovde sa nama, u petak putujemo u Atinu i ne verujem da će i to da igra, ali srećna okolnost je da imamo još desetak dana do početka ABA lige i Evrolige. Neki igrači da se odmore, a neki da podignu formu i da vidimo da li možemo da ih koristimo možda u malo većoj minutaži. Takav je uvek pripremni period, neki su manje spremni, neki više i uvek se reaguje tako dok ne počnu zvanične utakmice".

"Žoc" je uputio posebne čestitke domaćima i njihovom treneru Andreju Žakelju. "Prisustvvali smo veoma dobroj košarkaškoj utakmici, sve se odlučilo u par zadnjih sekundi. Izuzetno zanimljiva, dobra utakmica. Čestitam ekipi Studentskog centra na osvajanju Superkupa ABA lige i mom kolegi Andreju Žakelju, vodio je ekipu na vrhunskom nivou, igrali su vrhunski ceo turnir, a i večeras".

"Hvala i organizatoru turnira, proveli smo predivna tri dana u Podgorici, u fenomenalnoj sportskoj atmorsferi, družili smo se i organizacija je bila na vrhunskom nivou. Hvala svima koji su učestvovali u organizaciji na svemu što su učinili da se osećamo prijatno ovde. I naravno, hvala navijačima Partizana na fenomenalnoj atmosferi", dodao je on.

Partizan će prvi takmičarski meč odigrati u ponedeljak, 2. oktobra, u prvom kolu ABA lige protiv Mornara u Štark areni.