Košarka

SINE, OVAKO SE HEROJ BORI ZA SRBIJU! Štimac odveo dete kod Boriše: GLEDAJ I UČI!

Autor Marina Periškić

Ovako je izgledao emotivan susret Štimca i Simanića.

Izvor: Twiter/@stimac15

Vladimir Štimac, bivši srpski košarkaški reprezentativac, oglasio se na Tviter nalogu posle posete Boriši Simaniću, povređenom košarkašu koji je tokom Mundobasketa u Manili ostao bez bubrega.

Heroj Srbije je doživeo težak udarac na utakmici protiv Južnog Sudana nakon čega mu je odstranjen bubreg zbog obilnog krvarenja. Zahvaljujući hitroj reakciji doktora reprezentacije Dragana Radovanovića, Simanić je zbrinut, ali je zbog teške operacije sve do povratka nazad ostao u bolnici. Tokom oporavka, u Beogradu je dobio podršku Vladimira Štimca i njegovog naslednika.

"Vukan i ja samo danas bili kod Bokija da ga posetimo i poželimo mu svu sreću u oporavku. Boriša je oličenje patriotizma i primer mnogima, pa i meni. Želeo sam da Vukan upozna i vidi heroja koji je ostavio deo sebe na terenu za Srbiju i svoj narod da bi ga učinio ponosnim. Vukan je Borišinim primerom sigurno naučio kako se bori za svoj narod i zemlju! Ja želim da moje dete uči i gaji to od malih nogu, kako kažu "gvožđe se kuje dok je vruće". Opet ponavljam i nadam se da će Savez i država znati to da cene. Borišu ne smemo da zaboravimo nikada" napisao je Vladimir Štimac.

 BONUS VIDEO: